Naar wat voor type school gaan jouw kinderen?

 • 12 april 2011 om 18:47 #120
  Nienke
  Bijdrager

  Naar wat voor type school gaat jouw kind? Openbaar, Christelijk, Dalton, Montessori enz….. En heb je daar bewust voor gekozen omdat het dichtbij is, of gaan je kinderen verder weg maar kies je voor een speciale school? Ik ben benieuwd.

  Onze jongens gaan naar een Montessorischool. Er zijn 2 scholen dichterbij en we moeten nu 15 minuten lopen of 7 minuten fietsen maar dat vind ik geen probleem. Wij zijn heel blij met het type onderwijs en de sfeer op school. De school die hier dichtbij is, is katholiek en daar hebben mijn man en ik allebei geen band mee en daarbij vonden we de school te groot en zochten we een ander soort sfeer. Maar dat soort keuzes zijn heel persoonlijk, andere kinderen uit de buurt gaan wel naar die school en die ouders zijn heel tevreden. Het blijven gevoelskwesties. Waarvoor hebben jullie gekozen?

 • 12 april 2011 om 19:26 #1487
  fenne
  Bijdrager

  Hier in het dorp eigenlijk geen keuze qua type onderwijs. Er zijn twee protestant Christelijke scholen die allebei goed bekend staan, we hebben dus maar gewoon die gekozen die het meest dichtbij is en waar de meiden als ze wat ouder zijn veilig zelf heen kunnen fietsen.

 • 13 april 2011 om 06:15 #1493
  lydia1980
  Bijdrager

  Wij hebben 3 scholen op dorp Christelijke,openbare,katholieke.
  aangezien wij christelijk zijn hebben wij voor christelijke school gekozen wij zijn er erg tevreden over. en het is ook lekker dichtbij onze 3 scholen staan btw naast mekaar hahah.

 • 13 april 2011 om 07:59 #1494
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Rik gaat naar de montesori peuterspeelzaal, en de rest van de basisschool zal hij daar ook doorbrengen.

  Het is de school die zo ongeveer het verst weg is, ik heb er bewust voor gekozen omdat de manier van onderwijs mij erg aanspreekt, de school een fijne en prettige indruk maakte op mij.

  Ik kreeg het gevoel van hier zou ik zelf ook graag naar school willen en dat leuk mij dus een goede graadmeter.

 • 13 april 2011 om 19:35 #1504
  Thamara
  Bijdrager

  Jonas gaat naar een openbare school. Deze zit bij ons in de straat en hij kan er inmiddels zelf naar toe lopen en zijn vriendjes wonen ook in onze straat, dat vind ik wel heel fijn hoor! Moet er wel bij zeggen dat we voordat hij naar deze school ging, we nog 2 andere scholen in de buurt hebben bezocht. Een van die scholen was een Jenaplan school maar eigenlijk sprak ‘traditioneel’ onderwijs ons meer aan en de andere school vonden we ook leuk dus. Eigenlijk heeft het in onze straat de doorslag gegeven en daar zijn we gezien al zijn vriendjes heel blij mee.

 • 18 april 2011 om 13:20 #1544
  Chantal
  Bijdrager

  Mijn dochter zit op een Steinerschool, helaas gaat deze dicht. het eerste kleuterjaar zat ze op regulier onderwijs maar die school had moeite met de voorsprong van mijn dochter. Ze functioneert op oudere leeftijd qua IQ.
  Nu moet ik dus weer kiezen en dat valt niet mee, de keus is nu een openbare school met leonardo onderwijs in de buurt. Voor kinderen die naar onder toe presteren is er veel aan hulp helaas voor kinderen die naar boven presteren niet. Dat is zoeken en passen en meten. Hopelijk komt het goed, op het steineronderwijs voelde ze zich erg goed en had ze veel plezier.

 • 18 april 2011 om 19:25 #1548
  Nienke
  Bijdrager

  @ Chantal He wat jammer dat de school van je dochter dichtgaat. Zeker als het lekker loopt is zo’n overstap opeens niet fijn natuurlijk. Begrijp ik het goed als ze nu naar een openbare school gaat waar ook Leonardo onderwijs gegeven wordt? Heb je trouwens ons onderwerp over meer dan gemiddeld begaafd al gevonden (volgens mij staat die toevallig bij 6+).

 • 21 april 2011 om 17:34 #1588
  Ninke
  Bijdrager

  @chantal ;bij ons in het dorp zit de leonardoschool in de montesori school, volgens mij gaat deze ook dicht, er is idd weinig voor kinderen die boven gemiddeld zijn.

  wij hebben bewust gekozen voor het jena-plan onderwijs. Hier zien wij spelen, leren, samen en kring als hoofdtermen. Ook hun creativiteit wordt aangesproken binnen het onderwijs. Verder leren ze in groep 6,7 en 8 omgan met eigen verantwoordelijkheid zoals zelf je rooster plannen. Dit heb je ook nodig voor het vervolgonderwijs. Tevens vonden wij het belanrijk dat er gekeken wordt naar elk kind individueel en dat doen ze binnen het jena-plan onderwijs.
  Sam mag na de meivakantie beginnen met wennen dus ben benieuwd

 • 21 april 2011 om 17:42 #1589
  Thamara
  Bijdrager

  @ Ninke, spannend dat Sam al bijna mag beginnen. Heeft ze er zin in? En hoe is het voor jou? Ik vond het oh zo spannend, het is al even geleden maar ik kan het me nog heel goed herinneren! Ik stond zelf het hardst te huilen voor de klas 😳

 • 16 mei 2011 om 07:15 #1780
  fenne
  Bijdrager

  Ook een leuke voor Gaby 😀

 • 8 juni 2011 om 11:20 #1893
  Ninke
  Bijdrager

  sam is nu echt begonnen, na 4x oefenen is dit haar eerste volle week en ze vind het heel erg leuk! ook ik heb er niet zo’n moeite mee.. ze was er echt aan toe en geniet! dat ze ontspannen terug komt uit school is voor mij een teken dat ze het leuk vind. Wel vind ik dat ze erg opstandig is thuis, alle spanning van de dag komen er thuis uit! soms wat vermoeiend maar dat zal wel overgaan…

 • 12 juni 2011 om 20:47 #1902
  simone
  Bijdrager

  Rick gaat naar een Jenaplanschool. Het is een leuke kleine gezellige school, waar ik mijzelf ook op mijn gemak voel.
  De school zit ook op loopafstand.
  In de kleuterklas doen ze ook al veel in groepjes en alleen, maar na de vakantie gaat hij naar groep 3 en dan zullen we het wel zien hoe hij het gaat doen. Het is toch afwachten of deze vorm van onderwijs iets voor hem is.
  Ik vind het zo moeilijk om te bepalen wat het juiste voor hem is. We zien het wel. Rick heeft het heel erg naar zijn zin en dat is ook belangrijk, het gaat goed op school.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.