Negen op de tien vrouwen niet eerlijk over moederschap

 • 20 mei 2014 om 19:41 #1104
  Sandra vL
  Bijdrager

  Veel vrouwen blijken het moederschap zwaarder te vinden dan ze aan de buitenwereld willen toegeven. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder duizend nieuwe moeders, zo meldt Nu.nl.

  Ruim negentig procent van de vrouwen zegt dat ze het niet moeilijk vinden om moeder te zijn, terwijl ze het in werkelijkheid behoorlijk zwaar vinden. Zo’n veertig procent van de ondervraagde moeders zegt geen hulp te vragen aan familie of vrienden, terwijl ze dat wel zouden willen. Veel nieuwe moeders zijn bang dat mensen denken dat ze het moederschap niet aankunnen.

  Bijna tachtig procent van de moeders geeft aan dat ze vooral de eerste drie maanden na de geboorte veel zwaarder vinden dan van tevoren verwacht. Zo’n 69 procent van de nieuwe moeders is vooral uit het veld geslagen door slaapgebrek. Voor 35 procent geeft de financiële situatie extra zorgen en 31 procent heeft te maken met relatieproblemen. Daarnaast vindt dertig procent het lastig om met de baby ergens naar toe te gaan.

  Bijna 85 procent denkt dat het nu moeilijker is om moeder te zijn dan vroeger. Bijna alle moeders geven aan dat ze graag eerlijker advies zouden willen krijgen van andere ouders.

  Bron: Nationale Zorggids

 • 30 mei 2014 om 07:00 #7255
  Missy_P
  Bijdrager

  Tja ik denk dat het vooral ligt aan de eisen die we onszelf stellen. Leuke goede mama, vriendin, vrouw, collega enz. willen zijn & tijd voor jezelf willen hebben. Maakt gewoon dat we heel erg druk zijn. Bovendien kunnen we niet alles tegelijk, als we dat nou eens gaan beseffen, wordt het misschien wel makkelijker.
  Ik ben wel benieuwd hoe het straks met een 2e ukje erbij gaat zijn. Nog 9 dagen tot uitgerekende datum, dus lekker spannend hier.

 • 30 mei 2014 om 16:14 #7257
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Persoonlijk vind ik moeder zijn op zich niet heel zwaar, maar veel dingen die erbij komen kijken, met aan de top toch echt die zorgen en angsten die er opeens zijn… Wow, daar schrik je toch echt wel van. Hoe je je druk kunt maken over, eten, drinken, poepen, huilen, troosten, iemand laten oppassen en ga zo maar door. Ongelooflijk!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.