Nog 2 maanden….

 • 3 maart 2014 om 12:42 #1076
  cindycindy
  Bijdrager

  Hoi meiden!
  Ik moet nog twee maanden en dan word ik opnieuw moeder! Ik vind het toch best spannend allemaal en maak me ook wel een beetje zorgen. Ik heb het nu al zo druk en denk dan vaak: Hoe moet het straks allemaal als er nog een kindje bij is gekomen? Misschien gaat het wel vanzelf hoor maar toch maak ik me soms zorgen. Herkennen jullie dit ook of denken jullie hier niet zo over na?
  Ik moet deze maand nog werken en daarna ben ik 4 weken vrij voordat de baby komt, misschien zal dat wat rust geven. Nu ontbreekt die rust en tijd soms…

 • 3 maart 2014 om 14:49 #7031
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat spannend een tweede kindje op komst! Elk kindje erbij maakt het weer een beetje drukker, maar tegelijk loopt het ook altijd wel. Hoe oud is jullie oudste kindje?
  Ik vond met name de slaapjes lastig in de eerste tijd. Onze oudste was nog net geen 2 jaar en sliep nog ’s middags. Ik had het gevoel dat er altijd wel iemand lag te slapen en zag nauwelijks kans om de deur uit te gaan voor een wandeling of boodschappen. Nu heb ik kinderen die absoluut niet slapen in een kinderwagen, daardoor was ik veel aan huis gebonden.

  Ik zou mij er niet teveel zorgen op voorhand over maken. “De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest” is een mooi gezegde. Het is zonde om nu tijd en energie te stoppen in het denken hoe het straks wel of niet zal gaan. Kleine kinderen blijven je verrassen en het loopt altijd anders dan jij bedacht had.

  Met kleine kinderen is leven in het moment de beste remedie, heb ik ervaren πŸ˜€ . En die eerste tijd met een baby is altijd heftig en je mag hier naar hartelust klagen en je hart luchten straks πŸ˜‰ En natuurlijk ook die prachtige momenten met ons delen! Het komt echt helemaal goed.

 • 3 maart 2014 om 16:34 #7033
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Spannend zeg! En leuk! (best een beetje jaloers haha!)
  Ik denk dat dat allemaal vanzelf wel losloopt als je 2e kindje er is πŸ™‚

  Veel succes en geluk!

 • 3 maart 2014 om 21:23 #7034
  Hetty
  Bijdrager

  Hey Cindycindy,

  Ik herken het gevoel helemaal.
  Ik verwacht over een week of 5 de tweede. Mijn eerste is ruim 1.5 en momenteel een echt handenbindertje.
  Hoe ik het straks allemaal ga doen, weet ik niet…ik laat het lekker op me afkomen.

  Kunnen we straks samen lekker klagen over alles wat even tegenzit en natuurlijk genieten van de mooie momenten πŸ˜‰

 • 4 maart 2014 om 10:21 #7035
  Missy_P
  Bijdrager

  Ik verwacht over 3 maanden de 2e en mijn eerste is bijna 2 jaar.
  Dus ik ben ook benieuwd hoe het straks zal gaan lopen.
  Ik hoop dat de ‘ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee’ fase een beetje mee zal vallen,
  want met de baby erbij heb ik het vast druk zat.
  Tevens lijkt het me ook wel weer wennen zo’n klein baby’tje.
  Een peuter is toch wat makkelijker met kleren aantrekken, want die helpt al mee.
  Haha, we zien het vanzelf & het zal vast wel meevallen.
  Jullie ook succes met de zwangerschap!

 • 19 maart 2014 om 12:58 #7063
  cindycindy
  Bijdrager

  Mijn oudste is nu 10 en de jongste komt over 1,5 maand! Een enorm verschil in leeftijd dus. Ze zullen dus niet met elkaar kunnen spelen want mijn oudste speelt niet meer met speelgoed, alleen nog maar met z’n vrienden. Hij kan wel een beetje helpen met flesjes geven al ga ik eerst borstvoeding proberen te geven. Ben erg benieuwd hoe het allemaal zal lopen, zie wel een beetje op tegen de slapeloze nachten. Mijn zoontje sliep pas door na 6 maanden, dat was wel zwaar. Maar iedere baby is weer anders zeggen ze! Ik wacht het af! De babykamer is gelukkig klaar, dat scheelt een hoop stress!

 • 19 maart 2014 om 16:30 #7064
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Lijkt me alle twee voor en nadelen hebben. Inderdaad het spelen met een baby voor een 10-jarige is misschien niet zo heel leuk, terwijl dat voor een 2-jarige wel leuk is.
  Een 10-jarige kan inderdaad meer helpen en ook meer begrijpen en zelf doen dan een 2-jarige.

  Maar hoe dan ook loopt het vast helemaal los bij iedereen πŸ˜‰

  Hier nog niet zwanger, dus er zal zowiezo meer dan 3 jaar tussen de kinderen gaan zitten. Dat vind ik niet heel erg ook hoor. Ik wil wel graag nog een baby, maar denk soms dat ik nog steeds aan het bijkomen ben van de heftige start van ziekenhuisopname, premature baby, heen en weer reizen, “huilbaby”, reflux en 17 maanden niet-nauwelijks slapen.

  Succes met de laatste loodjes allemaal! πŸ˜€

 • 19 maart 2014 om 19:32 #7068
  Sandra vL
  Bijdrager

  Het is net wat Mamarieke zegt, alles heeft voor- en nadelen! En soms heb je nu eenmaal geen invloed op het leeftijdsverschil.

  Mijn schoonzus had uit haar vorige huwelijk al een oudere dochter en samen met mijn zwager hebben ze ook nog een baby gekregen. Daar zit volgens mij ook 10 jaar tussen. Dat gaat juist wel heel leuk. Zij helpt heel veel in de verzorging en is echt een lieve grote zus. Al zie ik het natuurlijk ook alleen maar van een afstandje πŸ˜‰

  Enne… ik zou heel blij zijn geweest met “maar” 6 maanden slapeloze nachten πŸ˜‰ Het komt vast goed. Niet teveel op de wekker kijken ’s nachts (het liefst helemaal niet) dat scheelt veel in je gevoel van slaaptekort. De eerste maanden heeft mij dat echt geholpen. Bij ons heeft het uiteindelijk allemaal veel te lang geduurd en huilde ze ook minimaal 3 tot 4 uur lang tussen 12 en 6, dan maakt het niet meer uit dat je niet op de wekker kijkt… dat ga je echt wel voelen. Maar dat is geen “normale” situatie. De eerste maanden ging het zoals het met een baby hoort te gaan, een aantal keer ’s nachts voeden en dan weer slapen. Dan helpt het echt om niet op de klok te kijken, maar naar je kindje te kijken en te luisteren. Ik zou willen dat ik die rust bij mijn eerste kind had gehad, bij elk kind werd het een beetje makkelijker om de regels en boekenwijsheid los te laten en naar mij kind te kijken.

 • 20 maart 2014 om 11:34 #7069
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ik vergeet helemaal dat ik zelf ook 10 jaar scheel met mijn jongste zusje πŸ˜‰ haha!
  Maar wellicht is het voor meisjes ook wel anders dan voor jongens hoor. Ik heb erg gemoederd over haar en eigenlijk is dat gevoel er nu vaak nog (al is zijn we nu 18 jaar verder haha!)

 • 24 maart 2014 om 07:29 #7076
  Missy_P
  Bijdrager

  Ik denk dat het wel los zal lopen, een neef van mijn man heeft nu met zijn nieuwe vlam een kindje gekregen en hun hadden allebei al een zoon van 8 jaar. Die zijn nu grote trotse broers van een kleine zusje.
  Tja samen spelen heb je dan niet echt, maar ze zorgen er toch wel voor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.