onzekerheid en borstvoeding

 • 4 mei 2011 om 07:24 #132
  Ninke
  Bijdrager

  afgelopen weekend kwam ineens de onzekerheid om de hoek zetten. Mees was bijna 6 weken ik had het gevoel dat de borstvoeding terugliep. Ook mees bleef onrustig slapen en kwam om de 2,5 uur voor een voeding. Als ze dan sliep sliep ze maar een uurtje en op de arm werd ze ook niet rustig. Ik snapte er niets van… De laatste keer bij het cb bleek dat mees met 5 weken niets was aangekomen. Ik kan mij dat niet voorstellen, ze ziet er groter uit en ze is ook gegroeid in haar persoontje. Maar nu de bv voor mij gevoel terugliep en ze maar bleef huilen en onrustig slapen werd ik onzeker.

  Maar.. gelukkig bedacht ik mij gister dat ze een regeldag had, ze heeft namelijk de dag erna ook nog zo onrustig geslapen en gedronken maar mijn borsten werden al weer voller. Toch heeft het niet aankomen mij wel geschaad in mijn vertrouwen in mijn bv. Volgende week moet ik tussendoor komen wegen en dan ben ik benieuwd.

  Ik heb Sam 4 maanden bv gegeven en Loek 9 maanden dus ik kan het wel!

 • 4 mei 2011 om 17:12 #1667
  Sandra vL
  Bijdrager

  Hoi Ninke,

  Vervelend dat je nu onzeker bent over de borstvoeding. Ik kan het mij wel voorstellen hoor. Zelfs ik was met de derde onzeker, terwijl ik al twee keer lang gevoed heb en contactpersoon ben bij de VBN.
  Punt blijft gewoon dat er geen maatstreepjes op je borsten staan met hoeveel je kindje drinkt. Gelukkig zijn er een aantal andere indicatoren die aangeven of je kindje voldoende binnen krijgt. Je kunt letten op het aantal plasluiers, ze hoort 4 tot 6 volle plasluiers per 24 uur te hebben (wegwerpluiers). Alles wat erin gaat komt er namelijk ook weer uit 😉 . Daarnaast is de groei een goede indicator. Een kindje groeit 100 tot 200 gram per week gemiddeld. Dat ze een week minder groeit hoeft op zich geen ramp te zijn, als ze over het gemiddelde maar op die groei zit. Je kijkt daarbij vanaf het laagste gewicht dat ze gehad heeft.
  En een kindje hoort tussen de voedingen en slaapjes wel goed alert te zijn.

  Ik kan mij voorstellen dat jij je zorgen gemaakt hebt. Het lijkt mij dan ook verstandig komende week weer te gaan wegen. Fijn dat je voelt dat je borsten weer voller worden. Is Mees nu ook weer meer tevreden? Het zouden heel goed regeldagen geweest kunnen zijn. Probeer haar op verzoek aan te blijven leggen, ook als dit elke 2,5 uur is of zelfs nog sneller. Op deze leeftijd is het heel normaal om 8 tot 15 keer per 24 uur te voeden!

  Zelfs als het zo zou zijn dat je (tijdelijk) te weinig voeding hebt (gehad), dan valt dit nog op te lossen met vaker aanleggen. Het komt echt goed! Blijf hier vooral je onzekerheden uiten!

 • 4 mei 2011 om 18:06 #1668
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  hoi Ninke, ik sluit mij aan bij Sandra ik denk dat je inderdaad regeldagen hebt, als ik het mij goed herinder had ik dat ook rond de 6 weken. En elke keer als ze wil aanleggen ook al kan het soms best vermoeiend zijn als je heel vaak vraagt, dan blijft vraag en aanbod op elkaar afgestemd.

  Maar het is wel heel herkenbaar je onzekerheid!

 • 5 mei 2011 om 18:52 #1669
  fenne
  Bijdrager

  He wat naar zeg dat het zo vervelend loopt momenteel. Ik weet nog wel dat er rond 5 weken regeldagen zijn en mijn verloskundige heeft me ooit gezegd dat vroeger heel veel vrouwen stopten met de borstvoeding rond de 5 a 6 weken omdat ze het gevoel hadden dat hun kindje te weinig kreeg. Volg je gevoel en het advies van Sandra lijkt me heel nuttig. Al vind ik het wel een hele aanslag op je leven hoor als je kindje zo vaak gevoed moet worden als je er nog meer hebt rondlopen! Maar goed, het is gewoon belangrijk dat ze weer goed gaat drinken. Heel veel succes en hopelijk gaat het heel snel weer beter! En je onzekerheid erover is heel herkenbaar hoor! Zaten er maar maatstreepjes op je borsten 😉 .

 • 9 mei 2011 om 19:08 #1717
  cbdkl
  Bijdrager

  6 weken!! Weet nog dat ik ook rond die tijd regeldagen heb gehad met de kids. Maar geloof me als je 2x BV hebt gegeven llukt het bij de derde ook. Maar vergeet niet er lopen 2 kids rond die ook wat van je vragen en daardoor kan je produktie ook wat teruggelopen zijn. Succes en even doorbijten hé.

 • 10 mei 2011 om 07:46 #1727
  fenne
  Bijdrager

  Hoe gaat het nu met je Ninke?

 • 12 mei 2011 om 19:53 #1762
  Ninke
  Bijdrager

  hoe is het nu??? we zijn afgelopen dinsdag opnieuw wezen wegen op advies en vraag van het cb. en je raad het nooit maar ze was in 2 weken 1100 gram aangekomen. nu denk ik dat de vorige weging niet juist was. Ook het vaak aanleggen en tevens nakolven van de voeding heeft geholpen. Ze heeft tot afgelopen dinsdag onrustig geslapen en nu ik de voedingen gemiddeld om de 4 uur heb gaat het beter, ze is dan ook langer wakker tussendoor en slaapt niet zo onrustig. Ik weet dat er rond de 6 weken regeldagen zijn maar het onrustig slapen en de vorige weging niets aangekomen maakte mij onzeker. NU gaat het weer goed en gaat de bv ook goed. Gelukkig!!! Bedankt voor al jullie support..

 • 12 mei 2011 om 21:09 #1766
  Thamara
  Bijdrager

  Wow wat goed zeg! Geweldig dat je hebt doorgezet. En 1100 gram in twee weken, dat kan haast niet kloppen. Maar goed, dat maakt niet uit, er is niets mis en dat is heel erg fijn! 😀

 • 13 mei 2011 om 11:39 #1770
  Sandra vL
  Bijdrager

  1100 gram is twee weken 😯 Wow dat is veel. Dan moet er de vorige keer inderdaad iets van een weegfout gemaakt zijn. Fijn dat het nu allemaal weer goed gaat.

 • 14 mei 2011 om 19:26 #1774
  karin3kids
  Bijdrager

  Fijn dat het ondertussen weer goed gaat
  Heb zelf in totaal 26 mnd gegeven en vond het heerlijk
  Bij de oudste heb ik ook wel eens problemen gehad
  zij wilde nl zelf niet drinken……… wanneer…….. nou zón 24 uur voordat ik ongestelt werd
  De eerste keer schrok ik daarvan ……na de 2e keer snapte ik hem…

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.