Oppas voor af en toe in het weekend of avond

 • 12 april 2011 om 17:37 #118
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Ik ben opzoek naar een nieuwe oppas, de oppas die ik heb die gaat verhuizen nu past zij zo af en toe eens op. Niet heel veel, maar het is toch wel lekker om weer een nieuwe oppas te vinden voor af en toe.

  Hebben jullie een oppas die misschien nog een adresje wil voor af en toe. Dan hou ik mij zeer aanbevolen.

  In de regio van Duiven is wel handig ๐Ÿ˜‰

 • 12 april 2011 om 18:12 #1473
  Nienke
  Bijdrager

  Hoi Marjolijn,

  Het blijft moeilijk he, onze oppassen zijn eigenlijk allemaal te oud geworden. Ik had vroeger nog wel eens oud leerlingen van me. Vond ik heel fijn dan wist ik precies wie ik in huis haalde. Maar nu zit ik dus ook zo langzamerhand zonder. Ik wil weer een advertentie zetten op Marktplaats. Klinkt eng maar als je ze allemaal uitnodigd voor een gesprek, je laat je intuitie spreken en je moeder komt toevallig de eerste avond binnen om een kopje koffie te drinken, krijg je een aardig beeld van wie je in huis hebt gehaald. Ik heb zo een hele fijne oppas gevonden, maar helaas, ook zij begint nu een eigen leven te krijgen. Ik kan je dus niet helpen, hoopte eigenlijk dat jij mij kon helpen ๐Ÿ˜‰ .

 • 12 april 2011 om 18:17 #1475
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  We kunnen ons eigen netwerkje beginnen ๐Ÿ˜€

 • 12 april 2011 om 18:23 #1478
  Nienke
  Bijdrager

  Ik hoor van veel moeders dat ze het via marktplaats of een briefje bij de AH echt niet aandurven. Zou jij dat durven? Ik vond het ook eng hoor, maar we hebben er zo’n lieve oppas aan overgehouden die (tot voor kort) echt altijd kon als we haar nodig hadden, ideaal! En ze moeten een beetje dichtbij wonen he want wij komen ook vaak na elkaar thuis, hebben we allebei een andere afspraak, dan kunnen we haar ook niet thuisbrengen en als ze nog jong zijn durven ze vaak niet alleen naar huis.
  Maar ik vind het een plan hoor, we kunnen wel samen screenen, twee zien (voelen) meer dan 1.

 • 12 april 2011 om 18:27 #1479
  simone
  Bijdrager

  Oppas is inderdaad wel handig… eerder vroeg ik mijn vader of schoonouders nog wel eens voor ‘savond, maar ik merk dat deze mensen ook ouder worden en dan rond 22.00 uur het wel helemaal gehad hebben ๐Ÿ˜‰

  Volgende week , 23 april, gaat mijn oud-buurmeisje voor het eerst oppassen. Ze is 15, heel rustig en lief…
  haar moeder blijft stand-by voor haar thuis, mocht er iets zijn dan kan ze haar bellen of smsen
  Ben zelf heel benieuwd hoe het gaat, maar de jongens vinden haar helemaal geweldig.
  Tim vooral en hij heeft toch wel een kijk/gevoel op mensen. ๐Ÿ˜‰

  Dus wie weet… ik woon zelf ook in Duiven en zij ook, dus dat kan misschien wel iets zijn…

 • 12 april 2011 om 18:33 #1481
  Nienke
  Bijdrager

  @ Simone, nou als het goed gaat en ze wil nog meer adresjes dan hou ik me aanbevolen. Maar Marjolijn ‘mag’ eerst, de vraag was van haar tenslotte ๐Ÿ˜‰ .

  Maar het is inderdaad waar, ouders hebben ook een eigen leven en ik kan me goed voorstellen dat zij er ook niet altijd op zitten te wachten om ’s avonds bij een ander thuis te gaan zitten. Hier kan het ook wel incidenteel hoor dat opa of oma komt oppassen maar ik durf dat eigenlijk niet goed te vragen. De jongens gaan daar wel over 3 weken logeren, dan maken wij natuurlijk wel van de vrije avond gebruik om lekker naar de film of uit eten te gaan. Maar het is hier ook niet zo dat we ze te pas en te onpas vragen. Dan durf ik het in elk geval nog aan om als er echt iets is een beroep op ze te doen en die situaties doen zich ook vaak genoeg voor.

 • 12 april 2011 om 18:46 #1483
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Ja, ik vind het erg eng, je weet niet wat je in huis haalt. Maar misschien is samen screenen een idee. Ik had ook al gedacht dat ik misschien op school een briefje moet ophangen.

  Mijn ouders passen al heel vaak op, die wil ik niet nog vaker vragen. ๐Ÿ˜•

 • 12 april 2011 om 19:24 #1486
  fenne
  Bijdrager

  Wij wonen toevallig goed, er wonen heel veel tienermeisjes in de straat en het hofje hierachter. En omdat je ze allemaal al van kinds af aan kent is het toch makkelijker om ze je kind toe te vertrouwen. En de ouders zijn eigenlijk altijd wel stand-by. Maar helaas, we wonen niet in Duiven ๐Ÿ˜‰ .

  Wel een ander vraagje hoeveel betalen jullie je oppassen eigenlijk? Een van onze oppassen is laatst 18 geworden en ze mailde dat ze nu 5 euro per uur vraagt. Eigenlijk vind ik dat te gek. ze zit alleen maar op de bank en eigenlijk gebeurt er nooit iets als de meiden slapen.Ook dat ze het vraagt, stuit me een beetje tegen de borst. Eigenlijk betalen we altijd 3,5 e euro per uur. Om nu opeens 5 euro te betalen, maakt onze avond wel een stuk duurder. Maar goed, volgens mijn man ben ik een beetje gierig als ik ze maar zo weinig geef dus ben ik erg benieuwd naar jullie tarieven.

 • 12 april 2011 om 19:31 #1489
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Ik heb geen idee wat ik ga betalen mijn huidige oppas vroeg 4,75 per uur maar ik kon haar wel vertrouwen en het was een super meid, dus een volgende die mijn keuring helemaal doorkomt zou ik dat dus zo weer betalen.

  en ik heb voor overdag nog een oppas die betaal ik 12,50 per keer ongeacht hoeveel uur rik er is, meestal 3-4 uur per keer, deze is wel zwart, ik werk niet dus krijg ik geen toeslag.

 • 13 april 2011 om 11:58 #1498
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Ik heb toch maar een briefje opgehangen niet bij de supermarkt, maar heb het Candea gebeld en gevraagd of het daar opgehangen mocht worden, dat was geen probleem. Het werd eglijk op het prikbord gehangen ben dus benieuwd.

  Hopelijk wordt het vervolgd.

 • 13 april 2011 om 13:02 #1499
  Nienke
  Bijdrager

  Wij betalen 4 euro per uur bij de wat oudere meisjes en 3 euro per uur aan een meisje van een jaar of 14. Ik heb er ook 1 die al wat ouder is en die vraagt inderdaad 5 euro per uur. Ik betaal dat wel maar kijk wel of ik een goedkopere oppas kan krijgen. In de praktijk vraag ik haar dus gewoon veel minder vaak.

  @ Marjolijn, goed idee om het bij het Candea op te hangen. Als je nu veel reacties krijgt, is het misschien wel een plan om samen te screenen!

 • 13 april 2011 om 17:11 #1500
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ons buurmeisje past meestal op, maar omdat zij ook wel eens niet kon moesten we op zoek naar een reserve oppas. Wij hebben iemand gevonden op zo’n oppassite op internet. Ik zeg er eerlijk bij dat ik nog altijd moeite heb om haar in te schakelen hoor. Het is toch iemand die ik verder helemaal niet ken. Ze werkt wel op een kinderdagverblijf, dus dat vindt ik een prรฉ. Toch gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar het vertrouwde buurmeisje.

  Wij hebben een heel tarieven systeem opgesteld voor de oppassen. Overdag als de kinderen op zijn krijgen ze 5 Euro per uur. Vanaf 19u als de kinderen in bed horen te liggen, krijgen ze 2,50 per uur. Eigenlijk is het dan betaald televisie kijken… En vanaf 24.00 uur betalen we weer 5 Euro per uur, omdat het dan wel erg laat wordt.

  Onze reserve oppas vroeg in eerste instantie ook 5 Euro per uur, maar toen we uitgelegd hadden hoe ons systeem in elkaar zit (en wij geen 5 Euro willen betalen voor televisie kijken en chips eten) ging ze akkoord met onze prijzen. Je kunt dus ook best je eigen tarieven vast stellen,

 • 13 april 2011 om 17:14 #1501
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ohja, wat ik nog vergeet bij onze tarieven. Ik betaal wel altijd minimaal 5 Euro, ook als ze ’s avonds een uurtje oppassen.

 • 13 april 2011 om 17:42 #1502
  Nienke
  Bijdrager

  @ Sandra, ook een goed idee om via zo’n oppassite een oppas te vinden. Hier werkte het trouwens niet om de oppas te vertellen hoeveel ze krijgen, d.w.z. als ze te oud worden accepteren ze het gewoon niet meer.

 • 13 april 2011 om 19:30 #1503
  Thamara
  Bijdrager

  Hier is het ook moeilijk hoor. We hebben de afgelopen 7 jaar al heel wat oppasmeisjes versleten. We hebben er zelfs een keer 1 ontslagen omdat ze zonder overleg met haar vriendje op de bank lag toen we thuiskwamen. Daar zit ik dus echt niet op te wachten. Ik weet niet of ze wat gedaan hebben samen maar goed, ik vind het niet kunnen.
  Nu hebben we twee vaste die in de buurt wonen, we kennen hen al een paar jaar en kennen de ouders die ook standby staan als wij weggaan dus dat geeft een goed gevoel. Wij betalen het meisje van 14 (is jong maar ze is heel betrouwbaar) 2,50 per uur en het meisje van 16 3,50 euro per uur. Ik wil ze niet meteen nog meer betalen want ze blijven hopelijk nog een paar jaar oppassen en als je toch met de leeftijd de tarieven wilt verhogen dan moet je niet al te hoog gaan zitten.

 • 4 mei 2011 om 08:52 #1666
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Net een tweede meisje op gesprek gehad via de advertentie die ik op marktplaats had gezet. En dit gaat de oppas samen met de andere die ik gevonden had worden. Ze is 23 jaar en past graag op ze komt uit zevenaar, en ik heb haar van te voren via een bevriende politie agent laten screenen dus ze is helemaal goedgekeurd, ze wil eventueel nog andere oppasadressen dus mochten er nog mensen zijn die ook nog een oppas zoeken laat het maar weten ik mag haar 06 nummer geven! ze vraagt ongeveer 7,50 per uur maar ze is het naar mijn idee dubbel en dwars waard ga haar het weekend al uitproberen wordt dus weer vervolgd!

 • 5 mei 2011 om 18:54 #1670
  fenne
  Bijdrager

  7,5e euro per uur?!?!!? Poetst ze daar ook je hele huis voor? Jeetje, ik schrik van het bedrag hoor. Ze is dan wel 23 okรฉ maar toch! En is dat voor de avond?

 • 5 mei 2011 om 19:05 #1674
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  Dat tarief vraagt ze altijd. Maar ik ben eigenlijk geen andere bedragen gewend. Maar moet ook eerlijk zeggen dat het mij niet zoveel uitmaakt. ๐Ÿ˜ณ

 • 5 mei 2011 om 19:49 #1675
  fenne
  Bijdrager

  Joh als je het hebt is het ook prima natuurlijk! Maar ik hoef haar telefoonnummer in elk geval niet ๐Ÿ˜‰ . Het is in elk geval wel fijn dat je zeker weet dat ze betrouwbaar is. Doen ze dat zomaar bij de politie, dat natrekken of iemand geen strafblad heeft, ik dacht eigenlijk dat die informatie persoonlijk is en dat dat dus neit mag?

 • 5 mei 2011 om 20:04 #1676
  Marjolijn-mv-Rik
  Bijdrager

  het mag ook eigenlijk niet….. ๐Ÿ˜‰ maar het is wel handig als het toch kan, je weet maar nooit tegenwoordig.

 • 6 mei 2011 om 07:20 #1677
  Nienke
  Bijdrager

  Wat fijn dat het wat is geworden! Ik vind het ook veel te duur hoor, wil nog niet eens 5 euro betalen eigenlijk. Maar goed, als het geld je niet uitmaakt dan is het wel zo’n fijn gevoel dat je weet dat het allemaal goed zit!

 • 6 mei 2011 om 14:10 #1681
  Thamara
  Bijdrager

  Jeetje 7,50 ๐Ÿ˜ฏ . Maar goed, je kunt in elk geval met een vertrouwd gevoel weg. En handig zo’n kennis bij de politie!

 • 27 mei 2011 om 21:36 #1870
  simone
  Bijdrager

  @marjolijn… ik zal mijn oppas vragen of ze nog interesse heeft in nog een adresje.

  Wij betalen haar voor een hele avond 12,50 ze blijft dan slapen omdat wij na een feestje pas
  na 0.00 uur thuis komen.

 • 7 juni 2011 om 10:40 #1888
  lydia1980
  Bijdrager

  wij zouden voor 2x in de maand op zaterdag nog iemand kunnen gebruiken (dan werken wij) die op onze kids kan passen!
  nu is zo zoeken of me schoonouders die eigenlijk niet altijd tijd/zin hebben of schoonzus die ook druk heb.
  wij wonen in Heinkenszand (zeeland) dus als iemand nog idรฉen heb??

 • 8 juni 2011 om 11:24 #1894
  Ninke
  Bijdrager

  wel slim om het op het candea te hangen.. ik woon in westervoort maar hier in de buurt zijn niet zoveel tienermeisjes… ook vind ik de leeftijd van 15 een minimum, als ze op bed liggen vind ik het niet zo erg maar echt het naar bedbrengen ritueel vind ik wel lastig om aan een onbekende over te laten. Mijn moeder past vaak op maar ik wil dit ook niet meer zo vaak vragen..
  en ik kreeg vroeger wel eens 5 gulden voor een hele avond, ik vind 4,75 per uur best duur. Misschien 10 euro voor 3 uur???

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.