Reageer op babygebrabbel voor goede taalontwikkeling!

 • 5 september 2014 om 07:56 #1117
  Sandra vL
  Bijdrager

  Hoe meer reactie een baby krijgt op het gebrabbel, hoe sneller er een communicatie ontstaat tussen het kindje en zijn omgeving. Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Iowa heeft dit aangetoond. Het is dus goed om als ouder te reageren op het gebrabbel van jouw baby!

  De taalontwikkeling van een baby wordt gestimuleerd door de reacties die de baby krijgt op zijn gebrabbel. Vanaf ongeveer vijftien maanden zullen baby’s ook steeds meer gebaren gaan gebruiken.

  Volgens onderzoeker Julie Gros-Luis is het heel belangrijk hoe ouders reageren op hun baby. Zij observeerde de interacties tussen twaalf moeders en hun acht maanden oude baby’s en en onderzocht de baby’s opnieuw toen ze vijftien maanden oud waren. Hieruit blijkt dat kinderen van goed communicerende ouders met vijftien maanden niet alleen meer woorden kennen, maar ook meer gebaren maken tijdens het praten.

  Bron: Nationale Zorggids

 • 8 september 2014 om 08:01 #7325
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Dat zal best, maar het verschilt wel per kind hoor denk ik. Ik heb altijd veel tegen en ‘met’ mijn zoontje gepraat. Dit werd ons ook nog extra aanbevolen i.v.m. zijn onrust. Toch begon hij ‘pas’ vlak voor zijn 2e verjaardag (22-23 maanden oud) te praten. Daarvoor zei hij papa, mama en bal. Wel ging het toen echt heel snel.

 • 9 september 2014 om 09:33 #7326
  fambloem
  Bijdrager

  Idd Ik denk ook dat het per kind verschilt.
  Onze oudste praatte al veel toen ze 3 was dit ook doordat ze al vroeg op de psz zat.
  Wij hebben altijd veel tegen onze kinderen gepraat van baby af aan.
  Onze jongste word in november 2 en die zegt al vele woordjes papa mama boos stout Bo, Tietie (mikey),Tata of Tat (Natasja),Elle (Michelle) Eems (James) Kipkip (kip) poept,koek en als s’avonds Flodder er op komt wat ze hier in huis graag kijken roept die heel hard Fodder !
  terwijl onze dochter van 3 net goed begint te praten en met hele zinnen begint te praten en als ze op de speelzaal is dan praat ze weinig tot niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.