Receptenwedstrijd – recepten waar kinderen van smullen!

  • 21 juni 2011 om 05:53 #153
    Sandra vL
    Bijdrager

    Heb jij een recept waar kinderen van smullen? Doe dan mee met onze receptenwedstrijd!

    Hoe gaat het in zijn werk? Post jouw recept op dit topic (je moet even registreren op het forum om het recept te kunnen posten). Posten kan tot uiterlijk 15 oktober 2011. Daarna maken we een poll en kunnen moeders kiezen wat zij het lekkerste recept vinden. De winnaar krijgt uiteraard een eervolle vermelding op onze site en daarnaast een Van Lenthe Design waardebon van EUR 15,-. Over uitleg hoe je een foto bij het recept kunt plaatsen klik hier: viewtopic.php?f=12&t=97

    Ik zal zelf de aftrap geven met een favoriet gerecht van onze kinderen, zij noemen het de schotel met koek:

    Andijvieschotel! Heel gezond en heel lekker.

    Ingrediënten

    * 1 kg aardappelen kruimig
    * 50 g boter, in blokjes
    * 250 g magere spekreepjes (duopak)
    * 2 rode uien, in halve ringen
    * 1 zak gesneden andijvie (500 g)
    * 3 volkoren beschuiten

    Bereiden

    Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

    Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25 g boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken.

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

    Bak de spekreepjes 4 min. in een koekenpan. Voegde ui toe en fruit 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper.

    Meng het andijviemengsel met de puree. Schep de stamppot in de ovenschaal.

    Verkruimel de beschuiten in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak, sluit af en verkruimel ze met een deegroller. Bestrooi de puree met de beschuitkruimels en verdeel de rest van de boter er in stukjes over.

    Zet de ovenschaal ca. 10 min. in het midden van de oven en later een goudbruin korstje op komen.

  • 21 juni 2011 om 16:58 #1920
    GabyGaby
    Bijdrager

    Wat een leuk idee! Ook al ben ik geen keukenprinses, natuurlijk hebben mijn kids wel een favoriete recept. En het komt via mijn buuf uit Nederland, dus het is ook echt lekker… 😆

    Lars zegt altijd…mijn lievelings…. dus inmiddels roep ik bijna wekelijks; Lievelingetjes, we gaan eten…! 😛

    In 20 minuten op tafel… heerlijk!

    Ingredienten:

    400 g Spaghetti
    125 ml slagroom
    2 eieren
    125 gr magere spekreepjes
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    75 gr Grana Padano, geraspt
    100 gr diepvrieserwten
    4 takjes peterselie, grof gehakt

    Kook de spaghetti beetgaar.
    Ondertussen bak je de spekjes in een droge pan goudbruin, bak de laatste 30 sec de knoflook mee. Laat spek en knoflook uitlekken op keukenpapier.
    Kook de erwten in ongeveer 3 minuten knapperig.
    Klop slagroom, eieren, kaas , zout en peper goed door elkaar.

    Giet de spaghetti af, spekjes & knoflook + erwten erbij.
    Meng het slagroommengsel door de hete spaghetti, zodat het ei licht stolt.
    Strooi de peterselie erover en serveer direct.

    Lars & Lotte smullen er enorm van, hopelijk jullie kids ook! Enjoy!

  • 21 juni 2011 om 20:17 #1928
    mamarieke
    Bijdrager

    Jammie, lekker topic!!

    BIETENPAN

    ik kreeg het recept mee van mn ouders en iedereen vind het lekker ook kinderen die zeggen: bahhh bietjes. Mn beste vriendinnetje zei vroeger tegen mijn moeder: bietjes? dan eet ik toch liever thuis. Mn moeder zei als je het niet lust mag je brood eten. Nou ze heeft toen anderhalf bord op en vroeg steeds: als jullie bietenpan eten mag ik dan mee eten??? 😆

    Nodig:

    Geraspte gekookte bieten (kant en klaar te krijgen of zelf aan de slag)
    Uitje heel fijn gesneden (hoeveelheid, afhankelijk van aantal personen en smaak, bij kant en klaar zit het er vaak al bij!! voor de werkende moeder 😳 )
    Aardappels
    gehakt
    Mayonaise/jus

    aardappels koken, gehakt rullen, uitje fruiten
    bietjes en uitjes bij de gehakt gooien (warm laten worden op laag gas want bietjes zijn nu nog koud)
    aardapels stampen, door het prutje van hierboven roeren/stampen
    Jus erbij doen en nog een beetje roeren.

    Opscheppen en naar smaak een beetje jus of majo erbij (of allebei hahaha)

    Jammie!!!

    Mijn man vind het lekker als er ook nog een rond balletje bij zit maar eigenlijk zit er natuurlijk al genoeg gehakt in (500 gram voor 4 personen ongeveer)

    eet smakelijk!

  • 23 juni 2011 om 19:07 #1944
    blontt
    Bijdrager

    Hallo,

    Ook onze familie heeft een recept waar kinderen van blijven smullen.
    Ik zelf heb het als kind ook heel vaak gegeten.
    En simpeler kan bijna niet!

    Je hebt nodig:
    500 gram gehakt.
    500 gram champignons.
    1 groot blik witte bonen in tomatensaus.

    Bak het gehakt rul, en voeg de gesneden champignons toe.
    Laat even opstaan.
    Voeg nu het blik witte bonen in tomatensaus toe.
    Even doorwarmen, en smullen maar!

    Lekker met gebakken aardappelen, of aardappelpure’.

    Dit gerecht ziet er eerlijk gezegd niet heel smakkelijk uit,
    vandaar dat we het KOTS hebben genoemd.
    Want zeg nou eerlijk, het is toch kei stoer als je kan zeggen
    “wij eten thuis kots!”

  • 28 juni 2011 om 18:43 #1964
    Sandra vL
    Bijdrager

    Het recept dat vandaag op de homepage staat: Penne met spinazie

    Ingrediënten
    •Pak spinazie deelblokjes (450gr)
    •Duopak magere spekjes
    •Bakje roomkaas met knoflook (in de stijl van boursin)
    •350 gram Penne

    Bereiden:

    Kook de Penne volgens de omschrijving op het pak.

    Smelt de spinazie in een pan op matig vuur.

    Ondertussen bak je de spekjes uit.

    Als de spinazie gesmolten is, voeg dan 3/4e van het bakje roomkaas toe. Laten smelten en warm laten worden. Voeg op het laatst de spekjes en de gekookte penne toe. Smullen maar!

  • 23 augustus 2011 om 16:36 #2274
    sjien
    Bijdrager

    hoi allemaal,

    Ook hier in ons “grote gezin”hebben de kids een lievelings recept het liefst eten ze het iedere week 😀
    Vooral mijn oudste zoon is er dol op dus als hij mag kiezen dan weten ik al wat ik moet maken.

    Nodig:

    2 pakken grof gehakte spinazie(als het snel moet) anders 1 kg verse spinazie
    1 courgette
    1 ui
    1 a 2 tenen knoflook
    potje zongedroogde tomaten uitgelekt
    1 pak bladerdeeg
    vresse dille of gedroogde naar smaak
    peper, zout
    1 pakje feta kaas
    1 ei

    Keukengerei :

    koekenpan
    springvorm 26 cm doorsnede

    Bereiding :

    Laat de spinazie ontdooien
    courgette in kleine blokjes snijden de ui en de tomaatjes eveneens
    bladerdeeg onder een vochtige theedoek laten ontdooien anders droogt ie uit.
    De uitjes samen met de knoflook aanfruiten in een koekepan dan de courgette toevoegen en glazig bakken,
    draana de spinazie (die goed uitgelekt is) toevoegen en kort mee wokken.
    Bij verse spinazie niet te grote porties toevoegen en de vlogende pas als de andere geslonken is.
    Het groente mengsel op laag vuur droog laten bakken mag niet bruin worden.
    Ondertussen de springvorm bekleden met de bladerdeeg.
    Oven voorverwarmen op 200 graden
    Als je dat gedaan hebt dan tomaatjes ,zout peper en feta aan groente mengsel toevoegen pan is dan van het vuur af, het mensel is nu wat afgekoeld dan het geklutste ei erdoor en in de spring vorm doen.
    Als je nog wat bladerdeeg over hebt kun je een ruitjespatroon over de taart maken.
    Taart in de oven voor 1 uur.
    Iets laten afkoelen voor dat je hem aansnijd.
    Lekker met een frisse salade.

  • 23 augustus 2011 om 17:45 #2275
    GabyGaby
    Bijdrager

    Klinkt heerlijk Sjien, maar op hoeveel graden moet de oven? 🙂

  • 8 september 2011 om 11:54 #2339
    missgefreubel
    Bijdrager

    Door de wedstrijd kom ik op dit forum terecht.
    Wat leuk.
    Op de valreep nog even het favo recept van Tobias en daarna lekker op vakantie.
    Na mijn vakantie zien jullie me zeker terug xxx.

    Appel uit een zakje.

    En dan vooral het zelf-doen-aspect.
    De ingredienten
    – 1 appel
    – theelepel suiker
    – kaneel naar smaak
    – zipplock zakje

    Snij zelf de appel in stukjes. (als je peuter al wat ouder is, kan hij zelf de stukken weer kleiner snijden met peuterbestek)
    Neem een afsluitbaar plastic zakje (zipplock zakje) en laat je peuter zelf de suiker, kaneel en de appel in het zakje doen.
    Doe eerst de droge ingredienten erin, dan mengt het beter.
    Doe het zakje dicht en laat je peuter het zakje goed schudden, zodat alle appel goed bedekt wordt met de kaneel.
    En smullen maar!!!

    (het lukt me op het moment even niet op een ‘kleine’ foto te plaatsen. Sorry. Die kun je vinden op mijn blog:
    http://missgefreubel.wordpress.com/2011/08/24/koken-met-peuters-2-appel-kaneel-uit-een-zakje/

    Tobias vindt koken namelijk nu al leuk, maar op het internet en in boeken zijn maar heel weinig kookideeen voor peuters onder de 4 jr te vinden. Wij zijn zelf gaan expirimenteren. De resultaten plaats ik op mijn blog.
    Groetjes,
    Miss Gefreubel

  • 8 september 2011 om 17:15 #2340
    GabyGaby
    Bijdrager

    He Missgefreubel!

    Wat een mega leuk idee!! Daar kan ik mijn 5 en 2 jarige ook vast heel blij mee maken! Dank! ga ook zeker op je blog kijken!

    Fijne vakantie en tot laterrrr…. 😀

  • 1 oktober 2011 om 09:31 #2456
    josenmarjan
    Bijdrager

    Het recept waar mijn inmiddels grote kinderen nog steeds van smullen is:

    Rode kool schotel met gehakt.

    Oven voorverwarmen op 200graden Celsius
    1 pot rode kool (of vers natuurlijk) warm maken. Gehakt met uitje rul bakken, peper en zout toevoegen.
    Puree (vers gemaakt of uit een pakje), appelmoes en geraspte kaas.

    Gehakt met uitje in overschaal doen. Daarop de warme rode kool. Daarop twee lepels appelmoes. Daarop de puree en de geraspte kaas erover strooien. 20 minuten in de oven op 200 graden. Heerlijke maaltijd.

  • 2 oktober 2011 om 08:37 #2459
    Sophie
    Bijdrager

    Mmm dat klinkt lekker Marjan, zou ik zo mijn kids aan de rode kool krijgen? Ik ga het in elk geval uitproberen!

  • 17 maart 2014 om 11:32 #7060
    cindycindy
    Bijdrager

    Hoi Sandra,

    Ik ga deze week de andijvieschotel maken die jij hier gepost hebt.
    De laatste tijd ben ik op zoek naar kindvriendelijke gerechten en wat meer variatie in mijn weekmenu dus dit leek me erg lekker.
    Mijn zoontje zag al het pak volkorenbeschuit in de voorraadkast staan (1 van de ingredienten uit jouw recept) en vroeg gelijk: zijn die voor mij? Mag ik daar al van eten? Dus hij was helemaal bij toen hij een beschuitje at. (Normaal hebben we geen beschuit in huis!).
    Ik laat je nog weten hoe het gesmaakt heeft deze week! Zal binnenkort ook een lekker gerecht posten op de site!

  • 19 maart 2014 om 10:56 #7061
    Sandra vL
    Bijdrager

    Mijn kids hebben een nieuw favoriet gerecht: courgette spaghetti met zalmsaus!

    Ik heb een spirelli waarmee ik spaghetti slierten van courgette kan maken. Ik heb voor zijn 5en 4 courgettes nodig en het gaat schoon op!!
    De courgette slierten kook ik 2 minuten.

    De saus bestaat uit een groot blikje tomatenpuree, een grote crème fraiche, basilicum en een groot blik zalm. Als de saus klaar is roer ik het door de courgette en voeg geraspte kaas toe.

    De kids smullen ervan en hebben bijna een courgette pp op!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.