Tandjes en borstvoeding

 • 28 februari 2013 om 13:57 #751
  Mickey78
  Bijdrager

  Hoi Allemaal,

  Mijn kleine meid van 7 maanden heeft nu net haar eerste ribbeltandje gekregen. Hij is nog niet zo ver door dus het borstvoeden gaat nog wel, naast brood en groente. Ik ben alleen zo bang dat ze straks ineens haar kaken op elkaar zet en ik die tand in mijn tepel heb staan.
  Ik weet dat ze soms tijden een voeding wel eens de kaken op elkaar zette. Ik koppelde dan af, keek haar even boos aan zodat ze wist dat dat niet de bedoeling was. JA, dat werkte echt, dan deed ze t de rest van de voeding niet meer.De laatste tijd deed ze het ook niet meer, maar toch.
  Nu leg ik aan en heb de hele tijd het idee, ojee straks die tand erin daar heb ik geen zin in.
  Iemand al ervaring daarmee? Zeker nu ik zie dat die tweede tand er ook aan zit te komen. Hoelang gaan jullie door nadat de tanden door zijn gekomen?

  groetjes Mickey

 • 28 februari 2013 om 14:56 #4988
  fambloem
  Bijdrager

  Geen ervaring mee onze 5 kinderen zijn groot geworden door fles voeding.

  Maar misschien zijn tepel beschermers een oplossing ?

 • 1 maart 2013 om 08:48 #4990
  Sandra vL
  Bijdrager

  Hoi Mickey,

  Dat is weer een nieuwe fase, de eerste tandjes! Kinderen kunnen niet drinken en bijten tegelijk. Zolang ze drinken zullen ze niet bijten, het bijten komt meestal direct daarna. Als je merkt dat het slikken over is, wees dan alert en haal haar direct van de borst zodra ze wil gaan bijten. Je kunt dit doen door je pink in haar mondhoek te doen, dan verbreekt het vacuum en kun je haar van de borst halen.

  Ik heb alle drie de kinderen met tandjes gevoed. Charlotte 14 maanden, Julia 9 maanden en Anne-Lieke zelfs twee jaar.
  Charlotte heeft ook een periode gebeten. Het is echt een kwestie van heel alert zijn en direct als het slikken minder wordt van de borst halen. Het is ontzettend pijnlijk als ze bijten. Ik deed heel vaak alsof ik boos was en dat hielp niet, tot de dag dat ik écht heel boos was omdat het ontzettend pijn deed. Ik heb haar van de borst gehaald, heel boos toegesproken en aan de kant gelegd. Daarna heeft ze nooit meer gebeten. Alsof ik eerst een keer echt boos op haar moest zijn…
  De andere twee hebben nooit zo hard gebeten. Daar lukte het beter om ze direct na het slikken van de borst te halen. Als ze eenmaal gewend zijn aan het drinken terwijl ze tandjes hebben, dan gaat die behoefte om te bijten ook over.

  Mocht je nog tegen vragen of problemen aanlopen, post het hier dan vooral!

 • 1 maart 2013 om 12:46 #4993
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Gabriel ‘beet’ al vanaf de geboorte en de hulp van de lactatiekundige was zo hondsberoerd dat ik de BV alleen maar uit de fles heb gegeven na wat tevergeefse pogingen met tepelhoedjes.
  Sandra’s oplossing lijkt mij de beste 🙂
  Veel succes en ik hoop dat je nog een tijd met plezier kan voeden! 🙂

 • 5 maart 2013 om 12:11 #5045
  Mickey78
  Bijdrager

  Hoi Sandra en Marieke,

  Gelukkig heeft ze nog niet gebeten.
  Ik ga die truc van niet slikken dan eraf wel toepassen. Ze is nu 7 maanden dus ze krijgt alleen nog een beetje borstvoeding als bijvoeding en als het goed is wordt dan ook de melk steeds wat minder gemaakt. Zo hoop ik natuurlijk af te bouwen.

  gr Mickey

 • 21 maart 2013 om 12:20 #5382
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  nou hier al 4 kids met minimaal een jaar bv.. bij mij hebben ze allemaal wel een keer gebeten maar dan heel hard auw gillen en meestal doen ze het niet nogmaals.. ik heb de eerste drie een jaar gevoed en ze hadden tegen die tijd echt al een hoop tandjes maar meestal heb je daar geen last van hoor…. :boris:

 • 18 december 2013 om 13:52 #6804
  Marijkex
  Bijdrager

  Ik heb in de tijd dat ik borstvoeding gaf tepelhoedjes gebruikt van Baby walz, mijn jongste dochter begon ook te bijten en het was voor mij de uitkomst!

 • 18 december 2013 om 19:44 #6805
  Sandra vL
  Bijdrager

  Fijn dat tepelhoedjes bij jou goed gewerkt hebben Marijke.

  Tepelhoedjes zijn in uitzonderingsgevallen een uitkomst, maar mogen nooit zonder begeleiding gebruikt worden. Er kleven namelijk nogal wat gevaren aan tepelhoedjes. Het belangrijkste argument om geen tepelhoedjes te gebruiken is dat de baby de masseerbeweging minder goed kan maken, waardoor de voeding in rap tempo terug kan lopen. Ik ben contactpersoon geweest bij de VBN en heb daar veel kennis opgedaan over borstvoeding, vandaar… 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.