Trouwen

 • 3 december 2013 om 11:40 #1047
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Jawel, op mijn verjaardag ging mijn vriend tijdens een etentje op zijn knieΓ«n. Nooit had ik verwacht dat dat zo’n magisch en vooral emotioneel moment zou zijn, ik kon door mijn tranen heen niets meer uitbrengen haha! :verliefd:

  Maar nu komt natuurlijk al de rest erbij, en wat moet je dan allemaal regelen? Hoe gaat dat allemaal en waar let je op?
  We hebben een datum in gedachten (die staat voor ons vast, maar moet natuurlijk nog helemaal geregeld worden verder), mijn jurk zit ook al helemaal goed (ben niet iemand voor een standaard trouwjurk, maar heb iemand gevonden die mij wil en kan helpen), maar ja dan zijn er natuurlijk nog veel meer dingen….

  Al heel lang denk ik erover na, maar nu het echt voor de deur staat weet ik niet zo goed waar te beginnen haha!

  We hebben nog wel wat tijd, het idee is oktober volgend jaar…

 • 3 december 2013 om 16:11 #6770
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat super gaaf dat jullie gaan trouwen!! Gefeliciteerd!!

  Een bruiloft is zo gaaf! De voorbereidingen zijn ook echt super leuk. Er is inderdaad een boel te regelen. Nu ben ik wel iemand die alles tot in detail in de hand wil houden hoor. Zo heb ik zelfs overlegd welk tafellinnen er op de tafels kwam πŸ˜‰

  Gelukkig heb je nog heel veel tijd. Wat je echt op tijd “moet” regelen zijn de locatie(s), de ambtenaar, eventueel een band en vervoer (koets, auto?). De jurk ben je al mee bezig, dus dan hoef je alleen nog dingen als schoenen en overige accessoires te regelen. De bloemen horen volgens de etiquette door de man geregeld te worden πŸ˜‰
  En trouwringen hebben ook een levertijd, maar die is niet enorm. Fotograaf moet ook redelijk op tijd geboekt worden als je voorkeur hebt. De trouwkaarten moeten volgens etiquette 6-8 weken op voorhand verzonden worden.

  Wat voor soort bruiloft gaat het worden? Wil je er een groot feest bij geven?

  Wij zijn getrouwd op een landgoed kasteel. We zijn vanaf het huis van Wiljo zijn ouders met een koets naar het landgoed kasteel gegaan. Daar konden we alles doen, zowel de ceremonie als de foto’s als de receptie en het feest. Wij hebben gekozen voor een diner dansant in plaats van een groot feest. Er was een live band die tussen de gangen van het eten speelde en er kon lekker gedanst worden. Iedereen was in gala kleding en het was echt helemaal fantastisch. Wij hebben echt een super dag gehad.

  Laatst is een vriendin van mij op het strand getrouwd, ook echt heel bijzonder! Maar voor oktober is dat waarschijnlijk niet zo handig, haha!

  Spannende tijden joh!

 • 3 december 2013 om 17:21 #6771
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ja wij zijn al flink aan het neuzen voor een locatie, willen we vlakbij Amsterdam blijven, gaan we naar een andere gemeente? Een soort romantische boerderij idee spreekt mij ook wel aan, maar ja omdat we toch wel een beetje dichtbij willen blijven is dat nog best lastig zo in de regio tussen Amsterdam en Rotterdam. We zijn er wel uit met hoeveel we maximaal willen zijn en dat komt neer op tussen de 40 en 50 mensen (dus een plek zoeken voor 50 is wat we doen). Wij willen ook alles op 1 plek, lijkt me handig en veel minder gedoe en vervoer en met kleine kinderen ook prettiger πŸ˜‰ hopelijk hebben we genoeg tijd haha! πŸ˜› wat een gedoe hihi

 • 3 december 2013 om 17:22 #6772
  MaMarieke85
  Bijdrager

  En dankjewel natuurlijk! Ben zo hieperdepieper haha! πŸ˜†

 • 6 december 2013 om 17:20 #6773
  femmez79
  Bijdrager

  Gefeliciteerd met jullie verloving!

  Ik kan je hierin alleen weinig hulp bieden, wij zijn niet getrouwd…
  Komt misschien ooit wel, maar dan willen we het ook meteen goed doen,
  en eigenlijk zonder te lenen. Tja, en dan ben ik nogal nuchter dat ik dan liever een nieuwe keuken heb πŸ˜‰

  Kan alleen zeggen, laat niet teveel mensen zich ermee bemoeien,
  ken familie’s/vriendengroep waar de relatie’s behoorlijk veranderd zijn omdat
  anderen menen te moeten beslissen wie horen te komen etc.

 • 6 december 2013 om 17:27 #6774
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Dankjewel!

  En ja zeker hoor! Wij hebben wel echt onze eigen smaak en wensen hoor πŸ˜‰
  Ik merk wel dat veel mensen er vanuit gaan dat wij in een stad gaan trouwen, zullen die even opkijken als we de locatie hebben gereserveerd πŸ˜‰

 • 8 december 2013 om 10:56 #6777
  Sandra vL
  Bijdrager

  Het klinkt super leuk, een landelijke locatie met een select gezelschap. Dat zijn het soort keuzes waar ik ook van houd :goedgedaan: Heb je een locatie op het oog?

 • 9 december 2013 om 09:16 #6778
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  super leuk… ben zelf getrouwd met een gezelschap van 10 personen ( en was 37 weken zwanger haha) en verder thuis een buffet laten komen… was ook erg leuk

 • 9 december 2013 om 09:29 #6779
  fambloem
  Bijdrager

  Wat super Romantisch zeg en wat een leuk verjaardags kado !
  Gefeliciteerd.

  Die van mij word rond half 6 wakker en zegt schat zullen we trouwen.

  Mij reactie was nee hou je stil en ga slapen πŸ˜›
  Maar toen we wakker waren toch nog maar eens gevraagd of hij het echt meende.
  En dat deed hij.

  Maar we zijn nog steeds niet getrouwd haha

 • 9 december 2013 om 15:55 #6781
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Dank jullie wel!

  1e keus locatie hebben we gemaild, maar we wachten nog op antwoord, hopelijk komt dat snel!

  Zo trouwen met 37 weken zwangerschap, kan me voorstellen dat je het dan echt heel klein hebt gehouden πŸ˜‰

  Hoe lang geleden was dat Fambloem? πŸ˜†

  Wij hebben het er al veel langer over hoor, maar ja werd steeds uitgesteld en eigenlijk dacht ik al een beetje dat het er niet van zou komen. Ik had dat ook niet heel erg gevonden overigens, maar wel trouwen vind ik toch net wat leuker dan niet πŸ˜›
  Ik hoop dat wat wij willen lukt…
  Morgen maar even bekijken hoe we mijn jurk gaan doen. Degene die hem gaat maken/gaat helpen bij het maken komt even langs op tijdstip dat Marc werken is natuurlijk πŸ˜‰

  Heb inmiddels wel mijn ring eindelijk om… Want jawel die moest terug en er moest een nieuwe in mijn maatje komen. De originele ring was maat 17, maar ik heb maat 15 of zelfs 14 3/4. De nieuwe is maat 15 en zit nu rechts (waar “hoort” je ring eigenlijk?), want die vinger is dikker dan de linker. Hij kan er nu ook niet af zonder zeep πŸ˜†

 • 10 december 2013 om 07:15 #6784
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat cool dat je zelfs een verlovingsring hebt gekregen! Die heb ik nooit gekregen πŸ˜‰ Ik heb even gezocht op internet over waar welke ring hoort:

  Volgens de etiquette dragen de katholieken in Nederland hun verlovingsring aan de ringvinger van de rechterhand en hun trouwring aan de linkerhand.

  En dit staat op etiquette.nl

  Mensen die in het huwelijksbootje stappen krijgen verschillende vragen, die beantwoord moeten worden. Zo zal ook de vraag komen aan welke hand een trouwring gedragen dient te worden. De etiquette verschilt hierin per geloof, maar ook per land en per regio. Algemeen genomen dragen in Nederland de protestantse echtelieden hun trouwring rechts en katholieken links. In andere landen kan dit weer anders zijn. De katholieken in Oostenrijk dragen hun trouwring bijvoorbeeld juist rechts en in ItaliΓ« is het gebruikelijk om de trouwring links te dragen. In bijvoorbeeld een land als Spanje zijn de gebruiken weer anders, waarschijnlijk omdat daar bijna iedereen katholiek is. Op de Catalanen in Barcelona na, dragen ze de trouwring daar rechts. Andere groepen die de trouwring rechts dragen zijn de Noorse protestanten, de orthodoxe-christenen en een deel van de Belgische katholieken. Groepen die juist de trouwring weer links dragen zijn onder andere, een groot deel van de Joden, protestantse Zweden en Engelsen. Zoals je kunt zien gaat de verdeling links-rechts door de religies heen.

  Als we terug gaan in de geschiedenis dan zien we dat het links dragen uit het Egyptische en later Romeinse idee van de Vena Amoris afkomt. De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linker ringvinger direct met het hart in verbinding staat. Het rechts dragen komt juist weer uit de symbolische betekenis dat rechts het goede en links het slechte symboliseert. Het Latijnse woord voor links is niet voor niets sinister. Daarnaast wordt de rechterhand ook als verbinding met god gezien.
  In het (Slavische) orthodoxe huwelijk vormt de ringenceremonie het sluitstuk voor de verbinding tussen twee mensen. Daarbij geven de partners elkaar de rechterhand en worden de ringen driemaal verwisseld. Mensen die hun ring links dragen zijn weduwe, weduwnaar of gescheiden.

  De keuze om de ring links of rechts te dragen heeft dus een lange geschiedenis per geloof en land. Sommige mensen kiezen voor de hand die ze het minst gebruiken in verband met de praktische rol die dit met zich meebrengt.

  Ook is kiezen voor bijvoorbeeld trouwoorbellen of een ring voor om de nek een overweging. Voordeel is dat er dan geen kant gekozen hoeft te worden.
  Tijden veranderen, hetzelfde geldt voor tradities en stijlen. Toch lijkt het erop dat het fenomeen van trouwringen uitwisselen van blijvende aard is. Of dit nu om je vinger, je nek of in je oren is.

  Tja, zo kun je er eigenlijk nog niets mee πŸ˜‰

 • 10 december 2013 om 13:42 #6787
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Hahaha! Nou ik denk dat het hier rechts wordt en blijft en de trouwring komt er dan ook gewoon bij. Dan zitten ze veilig om mijn vinger en hoef ik nu niet weer de ring in te leveren xD
  Maar ik heb ook wel eens iets op tv er over gezien. Mensen die helemaal niets uitwisselen tijdens de ceremonie maar achteraf samen een tatoeage of piercing laten zetten.
  Marc en ik hebben wel al samen een tatoeage, of nou ja dezelfde πŸ˜‰ maar ja we vinden zelf een ring gewoon erbij horen als je gaat trouwen.

  En ja joh, verlovingsring, en wat voor een! Jeminee! Ik wist wel dat hij me een ring wilde geven om te verloven hoor. Maar ik had daarbij een simpel zilveren ringetje verwacht en geen gouden met diamantjes… 😯
  Kan meteen zien wie er hier de financiΓ«n doet… Hij dus niet! Whahaha πŸ˜†

  Vandaag ook bericht van de locatie gehad dat ze de dag alvast voor ons vasthouden en met vragen over alle wensen etc. Echt een leuk mailtje van hun “partyplanner” dus dat geeft ook al meteen een goed gevoel.
  Vind het wel heel spannend!

  In januari gaan we aan de slag met de jurk. Degene die me gaat helpen is vandaag hier geweest om maten op te nemen en dingen te bespreken, super leuk! heb er helemaal zin in! πŸ˜€ Zo spannend allemaal haha!

 • 7 januari 2014 om 12:15 #6823
  Sandra vL
  Bijdrager

  Klinkt allemaal heel erg leuk zeg! Hoe gaat het nu met de voorbereidingen, nog nieuwtjes? Het wordt een extra mooi jaar voor jullie :goedgedaan:

 • 7 januari 2014 om 12:58 #6825
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Nou ik was in mail-contact met de planner van de locatie, maar heb al een tijdje niets terug gehoord. Ik dacht dat het zou komen door kerst en nieuwjaar, maar ik ga a.s. week maar weer een berichtje sturen als ik nog niets heb gehoord.
  We wilden wel nog langs gaan eigenlijk deze maand om te kijken bij de locatie, ik hoop dat dat nog gaat lukken.
  Het is allemaal best spannend haha!

 • 7 januari 2014 om 20:39 #6829
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wellicht was de planner ook lekker vrij. Je hebt gelijk dat je er nog een keer achter aan gaat! Spannend allemaal hoor!

 • 15 april 2014 om 18:39 #7147
  fambloem
  Bijdrager

  Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe het nu met de trouwplannen gaat ?
  En of je alles al hebt geregeld.

  Ooit zouden wij ook trouwen om half 6 s’morgens word ik wakker gemaakt met de vraag hΓ© as wil je met mee trouwen huuhh wat… nee… hou je kop ik wil slapen en ben weer verder gaan slapen zonder na te denken πŸ˜†

  Tot de kids naar school waren en manlief vroeg wil je echt niet met me trouwen ?
  Trouwen wie had het daar nou weer over ik was die ochtend helemaal al weer vergeten haha

  We zouden trouwen op 6.6.12 maar we zijn nog steeds niet getrouwd πŸ˜†

 • 16 april 2014 om 09:40 #7150
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ik zie dat ik al heel lang niet meer heb geupdate haha!

  De locatie hebben wij in februari bekeken, en de aanbetaling is ook gedaan πŸ˜‰ dus de locatie is geregeld, het precieze aantal personen en menu wensen mogen we mee wachten met doorgeven tot 2 weken van te voren, dus daar hebben we nog genoeg tijd voor gelukkig πŸ˜‰

  Dan zijn we vanaf vandaag officieel in ondertrouw, al moeten we de dag en ambtenaar nog wel regelen in de gemeente waar we gaan trouwen πŸ˜‰

  Morgen heb ik een informatiegesprek bij iemand die misschien de bloemen voor ons gaat doen.

  Over 2 weken ga ik stoffen uitzoeken voor de trouwjurk.

  Dus een hele hoop geregel, maar ik ben heel blij dat we zo ‘vroeg’ zijn begonnen hoor πŸ˜‰

 • 16 april 2014 om 18:36 #7153
  fambloem
  Bijdrager

  Leuk om te horen dat je alweer een stukje verder bent.

  ben je zelf niet creatief voor de bloemen ??

 • 17 april 2014 om 06:10 #7160
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Wat bloemen betreft niet, andere decoraties zijn meer mijn ding. Het gaat echt puur om een boeket voor mij en corsages voor alle anderen. Misschien dat ik wel zelf iets speciaal maak (kunstbloemetjes ofzo) voor de kindjes (zijn er maar 2) wat er ook bij past. πŸ˜›

 • 17 april 2014 om 07:30 #7161
  fambloem
  Bijdrager

  Ik heb bij ooit via een trouw forum leuke corsage’s gezien voor kinderen gemaakt met een lolly.

 • 18 april 2014 om 06:00 #7164
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Gisteren gesprek gehad voor de bloemen, het was zo leuk!
  We gaan voor een ‘klein’boeket voor mij en dan een corsage voor mijn vriend en G.
  Dan nog wat kleinigheden voor op de tafels echt in herfstthema, heb er echt vertrouwen in dat het helemaal goed komt! πŸ˜€

 • 18 april 2014 om 06:14 #7165
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat spannend en leuk tegelijk allemaal! Het is zo’n bijzondere tijd. Je bent maanden met de voorbereiding bezig, dan 1 waanzinnige dag en dan ben je getrouwd en is het de bedoeling dat je het nooit meer over doet πŸ˜‰ Een herinnering voor het leven. GENIET!

 • 18 april 2014 om 06:41 #7166
  fambloem
  Bijdrager

  O wat leuk zeg !Moet je nu nog veel regelen ?

 • 18 april 2014 om 10:44 #7168
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Precies Sandra, 1 keer en nooit weer πŸ˜‰ hihi

  We moeten nu nog de taart echt regelen, maar daarvoor staat wel een afspraak al.
  In ondertrouw gaan in de gemeente waar we gaan trouwen.
  Een fotograaf zoeken die in ons straatje past.
  De kaarten maken en bestellen.
  Stoffen kopen voor mijn jurk en die moet dan gemaakt worden.
  Ook daarbij wat details voor mijn mannen maken van de stof.
  En outfits voor de mannen moeten ook nog geregeld worden.
  Oh en de ringen natuurlijk!

 • 18 april 2014 om 14:39 #7173
  fambloem
  Bijdrager

  Zo dat is nog wel een boel wat geregeld moet worden.

  Gaan jullie in een andere gemeente trouwen dan waar jullie wonen ??
  Waarom is dat als ik vragen mag

 • 18 april 2014 om 16:41 #7175
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ja, omdat wij bezig zijn met het zoeken naar een woning, en wij geen locatie in Amsterdam konden vinden waar we verliefd op waren en waar we ook echt mochten trouwen. Mijn schoonouders hebben toen voorgesteld om bij hun te verzamelen en presenteren en dat vonden wij een goed idee. In een bos vlakbij hun is een mooi restaurant waar we gaan trouwen πŸ™‚

 • 19 april 2014 om 07:50 #7176
  fambloem
  Bijdrager

  Ohh zo. Dan geef ik jullie gelijk !
  Hopelijk hebben jullie snel een andere woning ! Zou wel eens tijd worden.
  Fijn dat je schoonouders jullie op deze manier helpen.Dat scheelt een hoop.

 • 19 april 2014 om 10:00 #7177
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Haha ja echt he, ik hoop het ook heel erg. We zijn nou al zo lang aan het zoeken!

 • 26 april 2014 om 13:57 #7189
  fambloem
  Bijdrager

  Ja echt wel !

  Hoe gaat het met de voorbereidingen ?

 • 27 april 2014 om 09:24 #7194
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Even in de wachtstand πŸ˜‰
  Maar goed ook want al dat huizen-zoek-spul vergt ook genoeg energie πŸ˜›

 • 30 april 2014 om 19:01 #7201
  fambloem
  Bijdrager

  Dat begrijp ik wij wonen hier sinds begin maart en zijn nog lang niet klaar 😯
  Wel hebben wel al onze spul maar er staat nog weinig op z’n plek en we hebben heel veel spullen uitgezocht en weg gedaan.Omdat we gewoon ruimte nodig hadden voor verbouwen

 • 1 mei 2014 om 13:28 #7205
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Het lijkt me ook een behoorlijke klus, zeker met 5 kinderen erbij πŸ˜‰

 • 4 mei 2014 om 22:00 #7207
  fambloem
  Bijdrager

  Dat scheelt wel met de kids

  Ze hebben nu hun eigen speelkamer en de tuin is de favoriet vanaf dag 1
  Zelfs de oudste die anders weinig buiten is gaat nu gewoon een hele middag buiten spelen en fietsen

  Dus dat scheelt een hoop die zitten gewoon op hun eigen plekje als wij bezig zijn

 • 5 mei 2014 om 07:05 #7208
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Wat heerlijk dat zij lekker hun ding kunnen doen dan en jullie ook, dan krijg je in iedergeval nog wat gedaan. Hier is het veel lastiger helaas, dus moet even zien hoe ik al het inpakken ga regelen. Ik wil deze maand nog de zolder opgeruimd hebben en alles wat niet mee gaat weggooien. Ik hoop dat dat lukt, het zou toch wel al heel veel schelen als dat gedaan is.

 • 5 mei 2014 om 07:40 #7209
  fambloem
  Bijdrager

  Toen wij naar de vorige woning zijn verhuisd hebben we een deel van de dozen niet eens uitgepakt 😳
  Gewoon omdat we er de ruimte niet voor hadden en geen zin omdat we daar niet op onze plek zaten toen we hier kwamen zijn de dozen zo van zolder gegaan en hebben we ze vorige week allemaal uitgezocht.

  Een deel van de spullen zijn voor de verhuizing al weg gegooid omdat we er hier gewoon geen ruimte voor hadden.
  Nou ja wel hadden maar het zou in de weg staan met de verbouwing.

  Het scheelt een hoop werk als het van te voren al gedaan is.Dat ben ik helemaal mee eens wij pakten ook alles in toen de kids op school zaten en toen we de sleutel hadden waren we ook binnen 2 dagen weg en kwamen we hier

 • 1 juli 2014 om 15:07 #7302
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Goed hoor zo snel πŸ™‚

  De trouwvoorbereidingen staan even op een laag pitje, maar mijn jurk is wel bijna af ondertussen.
  We wachten ook nog op reacties van mensen, hopelijk komen die snel want we moeten we ook aantallen kunnen doorgeven bij de locatie en voor de taart bijvoorbeeld…
  Ik vind het echt heel vervelend dat we over het algemeen reacties krijgen al “ja maar oktober is nog hartstikke ver weg joh!”, waarom geven ze niet gewoon antwoord op wat wij vragen? Moeten we ze dan maar niet meerekenen? πŸ™„

 • 4 juli 2014 om 08:45 #7304
  fambloem
  Bijdrager

  Dat is idd geen antwoord waar je op zit te wachten.
  En btw voor je het weet is het oktober de dagen vliegen voor bij.
  En het is toch juist makkelijk dat ze het nu al weten,Dan kunnen ze er rekenschap mee houden.
  En die da alvast vrij nemen.

 • 4 juli 2014 om 12:53 #7305
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Precies!

 • 8 juli 2014 om 14:11 #7306
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat vervelend dat mensen niet even doorgeven of ze erbij zullen zijn! Het is inderdaad oktober voor je het weet en het is toch prettig om het nu al in de agenda te kunnen zetten? Succes met de voorbereidingen!

 • 12 juli 2014 om 10:00 #7310
  Missy_P
  Bijdrager

  Wat irritant! Gaat dit om dag- of avondgasten?
  Van daggasten is het helemaal vervelend dat ze niet aangeven of ze kunnen. Over het algemeen is dit toch een select dichtbijstaande groep waarvan je eigenlijk zou verwachten dat ze het ook heel speciaal vinden en er zin in hebben. In dat geval zou ik de taart wat ruim aanhouden, wat je over hebt kan je altijd nog invriezen.
  Van de avondgasten vallen er meestal wel wat af. Volgens mij is er wel een gemiddelde qua percentage te vinden op internet. Dan zou ik wat minder doorgeven, mocht later blijken dat er nog wel een paar bijkomen is dat vaak geen probleem.
  Heb je bijvoorbeeld 115 man uitgenodigd, zou ik 100 man doorgeven.
  Sommige mensen laten niks horen van tevoren en komen niet, dat blijft lastig.
  Succes meid & laat t de voorpret van je grote dag niet verpesten.

 • 14 juli 2014 om 08:45 #7313
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Inmiddels hebben we van eigenlijk iedereen al toezegging gehad dat ze erbij zijn, dus dat is heel fijn.
  Wij hebben iedereen voor het hele feest uitgenodigd, dus van ontvangst tot einde. Wij sluiten af met een diner en hebben dus geen groot feest ’s avonds. Misschien dat mijn vriend nog iemand wil uitnodigen, maar we hebben dat al berekend van te voren. We zijn met 45-50 mensen in totaal, volgens veel mensen heel erg klein, maar wij vinden het al druk zat πŸ˜‰
  Nu eerste stop, de taartproeverij πŸ˜‰
  Over 3 weken is dat, jippiejeej! πŸ˜€

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.