Uitslag IQ test

 • 5 november 2012 om 16:35 #643
  Sandra vL
  Bijdrager

  Vrijdag hebben we de uitslag van de IQ test gekregen. We hebben nu zwart op wit dat Julia hoog begaafd is! Voor ons een hele opluchting, nu kunnen we tenminste verder!
  Deze week ga ik maar eens rond bellen en informatie opvragen om alle opties voor scholen op een rijtje te zetten. En we willen ook op de huidige school nog gaan praten. We willen nu wel de juiste keuze maken en alles goed op een rij zetten.

  De psychologiepraktijk begint vrijdag met de speltherapie om Julia sociaal-emotioneel sterker te maken. Dat zal minimaal nog 12 weken duren. Ik hoop zo op resultaat! Elke vier weken hebben we een oudergesprek en geven ze ons handvatten voor thuis.

 • 6 november 2012 om 15:31 #4335
  Sandra V.
  Bijdrager

  Wat fijn dat je nu bevestigd hebt gekregen wat je altijd hebt vermoed. Nu kunnen jullie gericht gaan zoeken naar oplossingen. Er zijn toch ook scholen voor hoogbegaafde kinderen?..maar dat zul jij waarschijnlijk al weten. Het zal nog een heel gepuzzel gaan worden om uit te vinden wat voor Julia de beste oplossing zal zijn.

  Succes meis…

 • 6 november 2012 om 18:34 #4338
  Sandra vL
  Bijdrager

  Er zijn inderdaad scholen voor hoogbegaafde kinderen, dat heten Leonardo scholen. Ze zijn dun gezaaid, maar wij hebben het geluk dat er twee in de buurt zitten, één op een kwartier rijden en één op tien minuten rijden. Ik weet dat er sommige ouders elke dag 40 minuten enkele reis reizen voor deze scholen…

  Het jammere is dat deze scholen officieel pas vanaf 6 jaar zijn. Ik heb een school vandaag gebeld (de school waar ik het beste gevoel over heb) en aangezien ze het verhaal aangrijpend vinden, willen ze meedenken over oplossingen. We hebben eind november een gesprek. Ik ben heel benieuwd wat daar uit zal komen, maar mogelijk kan ze pas volgend schooljaar terecht en als ze toch eerder mag komen dan is ze echt de jongste.

  De andere school ga ik morgen bellen. Wordt vervolgd…

 • 7 november 2012 om 09:40 #4343
  Sandra V.
  Bijdrager

  ja..!!! Leonardo scholen, die bedoelde ik…kon er ff niet meer opkomen. Ik wist niet dat die pas vanaf 6 jaar zijn. Het is natuurlijk ook lastig om haar tussen grotere kinderen te zetten…emotioneel is ze wel haar eigen leeftijd toch?? Zijn er eigenlijk mogelijkheden voor de kleuters??…op scholen of na schooltijd of in samenwerking met scholen?

 • 7 november 2012 om 09:59 #4345
  Sandra vL
  Bijdrager

  De coordinator in Westervoort is maandag pas weer bereikbaar 🙁 Ik moet dus nog even geduld hebben om onze vragen te kunnen stellen.

  Sandra, ik weet op dit moment niet wat de andere opties zijn. Daarvoor moeten we eerst met de Leonardo scholen en de huidige school om tafel. In elk geval is er een plusklas in Zevenaar waar ze 1 ochtend in de week naar toe zou mogen. Het is alleen de vraag of dat genoeg is en het probleem voor dit schooljaar oplost. Ik heb de indruk dat ze in Zevenaar echt mee willen werken voor een goede oplossing, dus we zullen geduld moeten hebben. De directrice ging het daar ook met de juf bespreken om de opties helder te krijgen.

  Emotioneel speelt Julia het liefst met kinderen die twee jaar ouder zijn. Maar dat zijn wel “gewone” kinderen en geen hoogbegaafde kinderen, die lopen natuurlijk ook weer voor. Het probleem nu is dat Julia niet geaccepteerd wordt door de kinderen die twee jaar ouder zijn, omdat ze het kleine zusje van Charlotte is. Het heeft op zich niets met haar te maken, ze willen / kunnen haar alleen niet voor vol aanzien.
  Julia heeft wel een paar vriendjes die haar eigen leeftijd zijn, maar dan is ze wel erg dominant. Gelukkig trekken haar vriendjes dan op tijd aan de bel en fluiten haar terug. Alleen zit ze dus niet met die kindjes in de klas.

 • 9 november 2012 om 08:53 #4351
  Isabel
  Bijdrager

  Jeetje, het klinkt als een moeilijke situatie en een hoop gepuzzel. Veel sterkte!

 • 26 november 2012 om 09:20 #4382
  Sandra vL
  Bijdrager

  Afgelopen vrijdag hebben wij een gesprek gehad op de Leonardo school. Het voelde daar echt als een warm bad, zoveel herkenning en je hoeft ineens niets uit te leggen… ze snappen Julia gewoon!
  Het probleem is alleen dat ze nog te jong is. Ze gaan nu eerst kijken of er plek voor haar is in de plusklas. Dan zou ze een ochtend in de week naar de plusklas op de Leonardoschool kunnen. Daar gaan ze haar dan observeren of ze ook door zou kunnen stromen naar fulltime Leonardo onderwijs. Het traject gaat jammer genoeg dus weer langer duren dan ik had gehoopt. We zullen weer geduld moeten hebben.
  Deze week krijgen we te horen of Julia wel of niet in de plusklas kan starten, want die zat al erg vol. Duimen jullie mee?

 • 30 november 2012 om 15:28 #4391
  Sandra V.
  Bijdrager

  Wat spannend weer…ik ga heel hard duimen dat ze naar de plusklas mag…dan is ze maar vast binnen. En hopelijk stroomt ze dan ook snel door…

 • 1 december 2012 om 15:43 #4395
  Sandra vL
  Bijdrager

  Sinds donderdagmiddag proberen we al zonder succces de directrice te bellen 🙁 We weten helaas dus nog niets… Maandag maar weer proberen te bellen.

 • 21 januari 2013 om 10:30 #4457
  Sandra vL
  Bijdrager

  Julia mag 6 februari starten in de plusklas!! Ik hoop zo dat het haar brengt waar ze op hoopt.
  Ze gaan haar observeren in de plusklas om te kijken of ze eventueel na de zomer mag starten in volledig Leonardo onderwijs.

  Dat was het positieve deel van het laatste nieuws…. Vrijdag hebben we een heel heftig en emotioneel gesprek gehad bij de psychologiepraktijk. Wij gingen heen met als voornaamste vraag “Zien zij verandering / vooruitgang, want wij zien helemaal niets”. Helaas was dat ook hun punt, zij zien ook geen verbetering. Dat was wel even een schok, ik hoopte dat zij wel iets zouden zien.
  Ze gaven aan een klinisch psycholoog mee te willen laten kijken tijdens een sessie met Julia, om uit te sluiten dat ze een stoornis over het hoofd zien. En ze gaan een oudergesprek organiseren met de eigenaresse van de praktijk. Ze geven aan dat zij nog veel meer kennis en ervaring heeft en dat zij ons wellicht beter kan helpen.

  Ergens was ik heel erg blij dat het dus niet aan ons ligt. Dat mensen die ervoor gestudeerd hebben er ook niet uitkomen met Julia. Maar het roept ook heel veel emoties op. Ik was vrijdag heel emotioneel en het heeft een paar dagen geduurd om het een plek te geven. Nu ben ik wel weer strijdbaar. Ik ben blij dat ze toe durven geven dat ze er ook niet uitkomen (en niet verder modderen) en dat ze hulp inroepen. Op zich verwacht ik geen stoornis, gelukkig gaven ze zelf ook aan niet in een bepaalde richting te denken. Ze doen het voor de zekerheid.

  De afspraken die nog stonden zijn geannuleerd en woensdag krijg ik nieuwe data voor deze nieuwe stappen. We wachten af…

 • 1 februari 2013 om 09:20 #4540
  Sandra vL
  Bijdrager

  Woensdag was de kijkmiddag op de Leonardoschool en is Julia voor het eerst naar die school toe geweest. Ze was zoooo zenuwachtig! Ze was al twee dagen niet te pruimen en had die nacht zelfs slecht geslapen ervan.
  Ze heeft kennis gemaakt met de juf en heeft het lokaal gezien waar ze les krijgt. Ze is helemaal enthousiast. Ze heeft een blad meegekregen met Chinese dierenriemen met de Chinese uitspraak en Chinese tekens. Ze zat op de terugweg direct Chinees te oefenen 😀
  Ik hoop zo dat het haar gaat brengen wat ze zoekt! Ik heb de noodzaak nog een keer uitgelegd aan de juf en ze heeft beloofd Julia woensdag direct te observeren. Wordt vervolgd.

 • 3 februari 2013 om 21:22 #4590
  Sandra V.
  Bijdrager

  oehoe…wat spannend meis…ik hoop dat ze haar plekje op deze school gaat vinden….en dat de school ook vind dat ze daar thuis hoort…

 • 4 februari 2013 om 08:20 #4598
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ik moest even opzoeken wat dat was, Leonardo school. Wat goed dat ze speciale scholen hebben voor hoogbegaafde kinderen! Ik weet nog dat ik een hoogbegaafd meisje in de klas had op de basisschool, dat was altijd een beetje moeilijk, ze was een paar jaar jonger dan wij en had compleet andere interesses enzo. Ik hoop dat Julia zich op haar plek voelt op deze school 😀 spannend hoor!

 • 4 februari 2013 om 08:37 #4601
  Marjan
  Bijdrager

  Ik snap helemaal wat voor teleurstelling je voelt als een praktijk je niet kan helpen.
  Onze situatie is anders, maar ook bij ons speelt dat ‘men’ niet goed weet wat ze met een van de kinderen aan moeten. En soms loop je er ook nog tegen aan dat je zelf aangeeft dat ze eens in een bepaalde hoek moeten zoeken, nou dan wordt je zelf bijna uitgelachen, want wat weet jij er nou van. Zij zijn toch specialist? Hoe arrogant kun hè wezen!

  Dit is heel frustrerend, vooral als daarna blijkt dat je toch gelijk had 🙁
  Zoveel tijd verspild voor niks en dan al die energie die je er in steekt wat niks oplevert.

  Spannend dat ze naar een nieuwe school ,af, hopelijk geeft het haar wat ze nodig heeft!

  Maar is het niet vaker zo dat hoogbegaafden ook een bepaalde afwijking hebben?
  Bedoel jet niet rot hoor, ’t is echt een oprechte vraag

  Succes

 • 4 februari 2013 om 08:56 #4608
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik snap je vraag. Er is soms sprake van hoogbegaafdheid in combinatie met ADHD, autisme of dyslexie. Maar gelukkig zijn er ook heel veel hoogbegaafden die naast een hoog IQ geen “afwijking of stempel” hebben. Ik heb een ontzettende hekel aan stempels, maar helaas zijn ze soms nodig om de juiste hulp te krijgen.
  Julia is wel ook hoogsensitief, maar dat zijn heel veel hoogbegaafden. Julia is wel extreem gevoelig, maar verder herken ik geen bijzondere dingen bij haar zoals autisme (ze is juist heel open).

  Het is echt ontzettend balen maar het onderzoek van afgelopen vrijdag is afgezegd… De psycholoog was ziek. Kan gebeuren natuurlijk, alleen loopt nu wel de hele planning in soep. Als het goed is belt ze mij morgenochtend om nieuwe afspraken te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.