Urineverlies tijdens de zwangerschap of na de bevalling

 • 14 mei 2012 om 08:03 #491
  Sandra vL
  Bijdrager

  Volgens mij is dit een taboe onderwerp: urineverlies tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Ik hoor er nooit iemand over, maar toch komt dit vaak voor. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hier mama’s zijn die hier last van hebben (gehad)!

  Ik heb er tijdens de zwangerschap of na de bevalling nooit last van gehad, maar nu wel tijdens het sporten! Bij flinke inspanning heb ik mijn blaas kennelijk niet meer onder controle… In het begin had ik het niet eens direct in de gaten.

  Vandaar dat wij nu een artikel geschreven hebben over urineverlies en bekkenbodemoefeningen die je kunt doen. Klik hier om het artikel te lezen. Ik ben zelf ook gestart met de oefeningen en hoop dat het resultaat zal hebben.

  Bovendien hebben we een afspraak gemaakt met TENA lady dat alle hippe mama’s die hier last van hebben, een gratis proefpakket aan kunnen vragen. Klik hier voor een gratis en vrijblijvend proefpakket.

 • 15 mei 2012 om 09:49 #3812
  Sandra V.
  Bijdrager

  Ook ik merk dat ik bij bepaalde inspanningen de boel minder onder controle heb dan ik zou willen. Bijv. vorig jaar op de camping. De kinderen waren aan het touwtje springen (de papa’s draaiden het springtouw) natuurlijk wilden wij mama’s het ook nog ff proberen. Het touwtjespringen lukte prima…maar de blaas had er duidelijk meer moeite mee. Het was niet veel urine verlies maar toch moest ik ff een schone onderbroek aan gaan trekken. Ook merk ik dat ik mijn plas minder lang kan ophouden dan voor ik de kinderen had. Het lukt nog wel maar als ik moet ga ik toch wel gelijk op zoek naar een wc (als ik niet thuis ben dus) Het neemt gelukkig niet echt problematische vormen aan…maar vraag me wel af hoe zich dat gaat ontwikkelen naar mate ik ouder wordt. Ik ben natuurlijk al geen piepjonge mama…

  Goed onderwerp trouwens…ik denk dat er best veel mama’s er in meer of mindere mate last van hebben.

 • 5 juni 2012 om 07:15 #3845
  Sandra vL
  Bijdrager

  Ik ben eigenlijk wel blij om de herkenning te lezen!
  Ook ik merkte het vorig jaar voor het eerst toen we de trampoline kregen en zelf er een keer op ging springen. Toen verloor ik een beetje urine en stond totaal verbaasd. Daarna heb ik het springen op de trampoline maar aan de kinderen over gelaten. Verder heb ik er eigenlijk nooit last van, behalve dus sinds ik fanatiek aan het sporten ben. Ik heb ook het idee dat het daarmee steeds erger wordt..
  Ook ik heb een zorg naar de toekomst, nu is het alleen met sporten…

 • 5 juni 2012 om 10:22 #3851
  Saskia
  Bijdrager

  Ook hier wel herkenning. Het gaat op zich goed, maar ik merk dat ik voordat ik daadwerkelijk de sportzaal inga in bewust moet uitplassen. Ik volleybal :blij: , dus dat is niet zo’n hele handige sport met “blaasprobleempjes”. Maar gelukkig kan ik echte ongelukjes voorkomen, maar ik moet er na mijn zwangerschappen wel veel bewuster mee bezig zijn.

  Groetjes Saskia

 • 25 juni 2012 om 10:56 #3874
  martiene
  Bijdrager

  Post verwijderd ivm in strijd met volgens forumregels

 • 26 juni 2012 om 07:13 #3882
  Sandra vL
  Bijdrager

  Het magazine Esta is bezig met een groot artikel over incontinentieproblemen en urineverlies. Voor veel vrouwen is incontinentie en urineverlies een groot taboe waar ze niet graag over praten, terwijl zoveel vrouwen in Nederland last van dit probleem hebben. Esta wil daarom een artikel aan het onderwerp wijden om het taboe te doorbreken. Ze zijn op zoek naar vrouwen die last hebben van incontinentie of urineverlies en die de moed hebben om hierover geinterviewd te worden en op de foto te gaan. Het liefste spreken ze met vrouwen in de leeftijd van 20-40 die last hebben van urineverlies na hun zwangerschap. Stuur een email naar esta@hippemamaclub.nl en wij zorgen dat jouw email op de juiste plaats terecht komt.

 • 2 april 2013 om 12:15 #5560
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  wel met niezen tijdens de zwangerschap.. moest ik echt met mijn benen gekruisd gaan staan.. na de zwangerschap heb ik een paar weken last ervan gehad maar dat is gelukkig ook weer vanzelf weggegaan want vond het toch een eng idee.

 • 2 april 2013 om 12:39 #5566
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ik heb hier gelukkig nooit last van gehad. Maar wellicht bij of na een volgende zwangerschap. Ik had wel vaak dat ik ineens weer moest plassen door een stoot tegen mijn blaas… Was ik net gegaan en stond ik buiten, kon ik weer naar boven om te plassen haha! ­čść

 • 2 april 2013 om 12:57 #5573
  trotsemamavan4
  Bijdrager

  o ja en dan maar een paar druppels moeten terwijl je dacht ik moet rennen anders plas ik in mijn broek :yeah:

 • 2 april 2013 om 15:35 #5581
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Ja precies zo inderdaad! ­čść

 • 31 januari 2014 om 18:53 #6914
  Missy_P
  Bijdrager

  Hier heb ik gelukkig geen last van, hoop dat het ook na deze zwangerschap zo blijft.
  Een kennis van mij had hier wel last van en die is naar de bekkenbodemspecialist gegaan.
  Oefenen, oefenen en oefenen is volgens mij de beste manier.
  Ik kreeg bij de eerste van de kraamhulp ook de tip om dat elke dag meerdere malen toe doen,
  ter preventie van klachten in de toekomst.
  Dus zwangere mama’s na de bevalling ook preventief vast die oefeningen doen.
  Aanspannen, loslaten, aanspannen, loslaten enz.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.