Vaak verhuizen is niet goed voor je kind

 • 29 januari 2014 om 09:39 #1068
  Sandra vL
  Bijdrager

  Een onderzoek bij 3.000 gezinnen in de Verenigde staten heeft aangetoond dat kinderen die drie keer of meer verhuisden voor ze 5 jaar zijn veel vaker leden aan gedrags- of concentratiestoornissen dan kinderen die minder rondtrokken in hun eerste levensjaren. De resultaten van het onderzoek van Cornell University waren het opvallendst bij gezinnen met lagere inkomens.

  De studie volgde gezinnen in Amerikaanse grootsteden tussen 1998 en 2000. De kinderen die drie keer of meer waren verhuisd op jonge leeftijd hadden een veel grotere kans op concentratiestoornissen, hyperactiviteit en het hebben van angstgevoelens dan kinderen die twee keer of minder verhuisd waren. Voorgaand onderzoek toonde ook al aan dat jongeren die gedurende hun jeugd minstens drie keer van woonplaats veranderden twee keer zo vaak drugs hadden gebruikt voor ze 18 werden dan kinderen die minder vaak verhuisden.

  Achterliggend probleem

  Volgens Dr. Sandra Wheatley, een familie- en kinderpsycholoog kunnen kinderen die met veel verstoringen werden geconfrontreerd op jonge leeftijd vaker last hebben van onzekerheden en angsten. “Het is meestal niet het verhuizen zelf dat de oorzaak van het probleem is. Het is vaker het geval dat het kind de reden achter het regelmatig verhuizen van de ouders doorheeft. Dat kunnen relatieproblemen tussen de ouders zijn, het vluchten van een probleem of het najagen van iets nieuw” vertelde Wheatley. Volgens Wheatley kunnen kinderen normaalgezien wel goed omgaan met een verhuis als ze zien dat hun ouders tevreden zijn in hun nieuwe thuis.

  Langetermijnrelaties
  Voorgaande studies waar groepen van volwassenen werden
  geobserveerd suggereerden al dat wanneer iemands leven vaak overhoop gehaald werd dit een effect kon hebben in het latere leven, omdat deze mensen meer moeite hebben met het aangaan van persoonlijke relaties op lange termijn.

  Bron: Het laatste nieuws uit Belgie

 • 30 januari 2014 om 09:43 #6884
  MaMarieke85
  Bijdrager

  Dit vind ik niet heel raar. Mij heeft het (overigens ook na mijn 5e) vaak een onzeker en onveilig gevoel gegeven. Niet echt een echt thuis. Voor mijn 18e ben ik 7 keer verhuisd. Ook daarna nog een paar keer.
  Nu woon ik het langste op 1 plek sinds de laatste verhuizing (bijna 6 jaar), en hopelijk verhuizen wij binnenkort naar een huis waar we oud in kunnen worden šŸ™‚

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.