Wanneer een tweede kindje?

 • 6 juli 2011 om 11:16 #180
  Tamara
  Bijdrager

  Mijn man en ik willen graag een groot gezin.
  Ons eerste kindje is van 01-12-2010.
  Bij die zwangerschap duurde het anderhalf jaar voordat ik zwanger was.
  Nu zitten we aan een tweede te denken, maar twijfelen nog wanneer we het willen.

  Wanneer wisten jullie het zeker?

 • 6 juli 2011 om 16:21 #2050
  kirby
  Bijdrager

  Als ik jou was zou ik ervoor gaan!! Ik heb (nog) geen ervaring met een tweede willen en het zeker weten! Ik denk altijd maar wanneer weet je het zeker? Wat we wel weten is dat iedere zwangerschap een wonder is..en dat het nog meer een wonder is als ze na 9mnd gezond ter wereld komen! Wat je ook schrijft..bij de eerste duurde het 1,5 jaar! Het is natuurlijk niet gezegd dat dat bij een tweede ook zo zou zijn..maar je bent het niet vergeten!! Tja.. Moeilijk hè zoiets. Ik denk er zelf ook weleens aan..maar denk dan ook gelijk als het maar goed gaat. Miskramen in mijn familie is vaker voorgekomen..ben zelf ook bang dat dat een keer gebeurd! Moeilijk hè?! Het is ook geen beslissing..misschien moet je het gewoon laten overkomen. Als het je een goed gevoel geeft als het je nu zou overkomen.. Dan mag het toch?! 🙂

 • 6 juli 2011 om 19:03 #2051
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wij hebben altijd de droom gehad om twee kindjes kort op elkaar te krijgen, dus met maximaal twee jaar ertussen. Toen Charlotte nog heel klein was had ik wel die wens voor een tweede, maar toen ze groter en bewerkelijker werd ging die wens weg… Ik vond het eigenlijk wel even druk genoeg.

  Toch zijn we voor een tweede gegaan, omdat ik onze droom niet aan de kant wou schuiven. Ik heb toen eerst twee miskramen gehad, dat hakte er behoorlijk in, zeker die tweede. Daarna ben ik zwanger geraakt van Julia en we zijn altijd enorm blij geweest met die zwangerschap. Uiteindelijk zit er 22 maanden tussen Charlotte en Julia.

  Wij hebben altijd geroepen 2 of 4 kinderen. Die wens voor een derde kwam pas toen Julia ruim een jaar was. Deze keer wou ik wel graag net iets meer leeftijdsverschil, omdat twee kinderen dicht op elkaar best pittig is. Alles heeft nu eenmaal voor- en nadelen. Tussen Julia en Anne-Lieke zit nu 2,5 jaar verschil.

  Die vierde gaat er niet meer komen. De zwangerschap van Anne-Lieke heeft nogal wat complicaties gehad, dus voor een deel durf ik niet meer. Ik heb drie gezonde kinderen, ga ik dan het lot nog tarten door voor een vierde te gaan? En drie meiden is super leuk en ook soms erg druk. Ik ben helemaal tevreden zo en het blijft zij onze drie prachtige meisjes. Zo zie je maar hoe dingen soms anders kunnen lopen.

  Volg je hart en maak je dromen waar!

 • 12 augustus 2011 om 19:28 #2177
  mamasamm
  Bijdrager

  Mijn zoontje komt uit dec 2009, toen wist ik al dat ik snel een 2e kindje wou. We spraken zelfs al over inderdaad ook een lekker groot gezin! Maar manlief vond 4 jaar toch wel een mooi verschil. Maar 4 jaar ertussen als je meerdere kinderen wilt, leek me geen goed idee. En nu eindelijk zo ineens waren we er samen over uit om een 2e te nemen. Dan is ons zoontje rond de 2/2,5 jaar oud als de kleine komt. Het kwam zo ineens, dus gewoon even praten hoe jullie er allebij over denken, en dan zien hoe het loopt zou ik zeggen 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.