Wanneer ga je voor de tweede?

 • 18 september 2012 om 17:15 #583
  Isabel
  Bijdrager

  Dat is eigenlijk wel een vraag die mij bezig houdt, wanneer ga je voor de tweede?
  Vlak na de geboorte van Christa had ik direct de wens voor een tweede. Maar mijn verstand weet ook wel dat ik eerst van haar moet genieten en mijn lijf de kans moet geven om te herstellen. Maar gaandeweg is dat gevoel van een tweede weg gegaan. Ik vind het nu al zooo druk, de wens van een tweede is helemaal naar de achtergrond geschoven. Ik vraag mij wel af wanneer dat gevoel terug zal komen. Hoe kijken jullie daar tegen aan? Heb je een droom van een tweede en heb je voor jezelf daar ook een tijd voor staan?

 • 18 september 2012 om 18:02 #4128
  Tamara
  Bijdrager

  Met 8,5 maand wilde we er weer voor gaan.
  Bij de eerste heeft het 1,5jr geduurd, daar hielden we nu weer rekening mee.
  Uiteindelijk na 12maanden echt voor gegaan (mmm)
  3mnd later was ik zwanger.
  Ons zoontje word 1dec 2jaar.
  12dec ben ik nu uitgerekend..

 • 19 september 2012 om 07:19 #4131
  Sandra V.
  Bijdrager

  Ik denk dat je gevoel je wel ingeeft wanneer het voor jullie tijd is voor een tweede kindje. Het is niet zo gek dat dat gevoel er nu even niet is. Christa is nog erg jong en vraagt nu nog veel van je aandacht en tijd. Een eerste kindje is best een impact op je leven en daar moeten jullie zelf ook nog aan wennen.

  Onze kinderen zijn verwekt via ivf…daar komt dus iets meer plannen aan te pas. Maar ik denk dat Lisa een maand of 9 was toen het weer begon te kriebelen.

  Vergeet niet…het is voor iedereen anders. Sommige willen snel een 2e of 3e kindje…anderen willen juist een paar jaar wachten. Gewoon je je gevoel volgen en tot die tijd lekker genieten van je dochter…

 • 19 september 2012 om 11:54 #4138
  mamasamm
  Bijdrager

  Je gevoel komt vanzelf wel weer terug, geloof mij maar!
  En dan kun je het idee ook niet meer loslaten 😉

 • 21 september 2012 om 08:20 #4153
  Isabel
  Bijdrager

  Dank jullie wel voor de antwoorden. Vooraf had ik altijd een droombeeld van twee kindjes niet te lang uit elkaar, ongeveer een jaar of twee. Nu maar afwachten of dat gevoel ook op tijd terug komt 😉

 • 21 september 2012 om 10:39 #4156
  Dyslexie-moeder
  Bijdrager

  Net wat ander moeders zijde voor iedereen is het anders en een ander reden om er voortgegaan of nog even te wachten.

  Ik heb bewust voor gekozen om letterlijk meteen door te graan heb alle voor dele en naar delen allang bedacht.
  Bij mijn speelde de leeftijd wel mee was 29 en gebruikte de prik pil ze zeggen dat het minimum 2 jaar duurden voor dat je vrucht baar was nauw het duurde 2 maanden voor dat het zaadje oven gezwommen was.
  veel sneller dan ooit gedacht maar wel super blij.
  Mijn moeders kan van de familie zijn alle vrouwen op een vroege leeftijd oven leden en ben ergens wel bang dat ik ook niet de 100 graat hallen als ik zie dat me moeder en tantes en oma de 60 niet eens hebben gehaald.
  en wil toch me kindjes groot zien woorden ook is de overgang in de familie rond de 35 en als je 2 kindjes wild dan moet je toch een beetje opschieten je weet nooit of het in een keer raak zal zijn we vonden dat wij meteen door moesten graan ook heb ik er niet voor gelegen zeg maar maar gewoon gewacht wat moeder natuur wilden en blijkbaar mocht ik 3 keer zwanger zijn in een jaar tijd .

  dat het zwaar zal woorden wisten we min of meer maar mijn mening is dat een tweede kindje altijd wel zwaarden is al een of er nu 6 jaar verschil zit of 18 maanden alles heb voordelen en naar delen

 • 21 september 2012 om 12:12 #4157
  Hetty
  Bijdrager

  Ik wil ook graag voor een tweede….bij mij kriebelt het al wel (of eigenlijk nog steeds. Gelijk na de geboorte van mijn zoon riep ik al dat de tweede waarschijnlijk niet lang op zich laat wachten, maar ik weet dat het ook belangrijk is om je lichaam even rust te geven.

  Mijn zoon in nu ruim 4 maanden en tegen de tijd dat hij een jaar is, wil ik weer gaan voor de tweede.

 • 26 september 2012 om 09:57 #4207
  myara
  Bijdrager

  Ik wil ook heel erg graag een tweede! Lang over nagedacht. Mijn dochtertje is nu 1,5 en ik geniet zo erg van haar! Ik wacht liever nog even. Geloof me dat gevoel komt echt terug! Ineens weet je het!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.