Weg met die zwangerschapsbroeken!

 • 3 juli 2011 om 19:34 #170
  kirby
  Bijdrager

  Twee weken geleden stond ik voor mijn klerenkast en kreeg ik het besef dat mijn dochter ‘al’ vier maanden oud is en ik nog steeds in zwangerschapskleding loop! Help!!! Dit kan echt niet. En dus bedacht ik dat ik dan maar moest gaan hardlopen om mijn teveel gegeten kilo’s weer kwijt te raken. Dat je niet hoeft te eten voor twee heb ik niet zo serieus genomen, ik heb zoveel gegeten in mijn zwangerschap dat ik wel aan de voor- en achterkant zwanger leek. Een kind uit groep 7 van de school waar ik werk geloofde het echt. Maar helaas.. aan de voorkant ging het er nog wel snel af, aan de achterkant zit het er naar vier maanden nog steeds.
  Mijn man zegt dat het niet uitmaakt.. en dat je het toch niet ziet als je in een zwangerschapsbroek loopt. Heel lief bedoeld natuurlijk maar ik wil ook gewoon weer mijn leuke kleren aan. Het is geweldig om in een zwangerschapsbroek te mogen lopen maar dan wel als er ook iets in je buik groeit en niet dat de band er als een flubber bij hangt of dienst doet als ‘gordijn’ voor tijdens de borstvoeding. Dat laatste is overigens tot nu toe wel een goed excuus geweest om de afgelopen vier maanden in een zwangerschapsbroek te mogen lopen maar inmiddels gaat me dat ook te ver.

  Hoe frustrerend is het als je om je heen kijkt en iedereen slanker is/lijkt en jij nog in een zwangerschapsbroek loopt! Dus heb ik alle broeken uit mijn kast gehaald, oke..1 broek mocht nog mee doen anders heb ik helemaal niks meer om aan te trekken en ben ik gaan hardlopen. Ik noem het hardlopen,mijn man vast niet maar die ziet mij sowieso niet voorbij komen, mijn tempo is nog zo laag dat ik iedere keer rond etenstijd ga zodat ik zo min mogelijk mensen tegen komen. Het hele weekend had mijn man dienst,helaas deze weekenden horen ook bij zijn werk.

  Het hardloopschema gaat er wel vanuit dat je het drie keer per week doet en om nou niet gelijk na vijf keer op te geven dacht ik dan ga ik gewoon met dochter. Zoals in de film.. best gaaf toch? Mijn dochter in de maxi-cosi op het onderstel van de kinderwagen en de zwenkwielen ‘uit’ gezet en toen konden we gaan. Wel rond etenstijd natuurlijk. Zien jullie mij al rennen? Mijn dochter vond het heerlijk, ze is me wel de hele route blijven aankijken. Omdat ik zo knap ben? Omdat ze nog nooit z’n gekke moeder heeft gezien? Of om mij te motiveren? Geen idee. Ik vond het in ieder geval wel gezellig. Ik heb in totaal 27min. gelopen (lees met interval natuurlijk) bijna 3km in totaal. Het ‘gelukshormoon’ waar iedereen altijd over praat als je hardloopt doet in ieder geval goed zijn werk. Ik merk dat ik lekker(der) in mijn vel zit en nu maar hopen dat de kilo’s er straks ook nog af vliegen.
  Zou hardlopen echt verslavend zijn? Op voorwaarde dat ik afval wil ik best verslaafd zijn.

 • 4 juli 2011 om 08:03 #2026
  Sandra vL
  Bijdrager

  Wat een ontzettend leuk blog Kirby! 😆 Ik heb het topic wel even verplaatst naar “bloggen”, maar grote kans dat ik het na onze vakantie een keer op de homepage wil plaatsen. Met jouw toestemming dan natuurlijk!

  Wat goed dat je bent gaan hardlopen. Ik heb al heeeeel lang het voornemen, maar zet steeds die eerste stap niet. Ook hier mogen er best wat kilootjes vanaf. Ik loop dan niet meer rond in zwangerschapsbroeken (zou ook wel heel erg zijn na 20 maanden 😉 ) maar die buik…. gaat die ooit nog weg?? Menig zwangere zal er jaloers op zijn. Zelfs onze middelste dochter zei laatst “mama, het lijkt wel of er een baby in jouw buik zit” 😯 Zucht, wat doe ik hieraan??

 • 4 juli 2011 om 12:07 #2029
  kirby
  Bijdrager

  Haha, dankje! Ik moet de site nog wel even uitvinden idd.
  Hopelijk ontwikkel ik nu geen blessure.. want heb sinds gisteravond na het hardlopen pijn aan mijn kniebanden. Heel fijn.. zou dit alweer het einde van mijn hardloop carriere betekenen? Het is niet te hopen.. want ik ben nog maar een paar ons(!) afgevallen! Op advies van mijn man houd ik nu een paar dagen rust.
  Haha die kleintjes zijn ook zo goud eerlijk he. Ik vrees ervoor dat die buik voor altijd is.. maar ach daar hebben we dan ook wel iets heel moois voor terug gekregen!

 • 7 juli 2011 om 10:08 #2078
  GabyGaby
  Bijdrager

  Inderdaad wat een humoristisch verhaal!! Heb zitten schuddebuiken! 😆
  Succes!!

 • 7 juli 2011 om 11:57 #2086
  Sophie
  Bijdrager

  😆 Geweldig geschreven!!!

 • 7 juli 2011 om 19:28 #2088
  Ninke
  Bijdrager

  leuk! en helaas heel herkenbaar… na 3 kinderen in 4 jaar tijd en tussendoor toch denken ach… we willen toch nog graag een keer zwanger worden moet het nu toch anders. Het roer om… dus niet meer snoepen in de avond en als ik de gewenste kilo’s kwijt ben dan mag ik shoppen dus nog ff de zwangerschapskleding aan en mij best doen. Mees in nu 15 weken ben benieuwd hoe snel het gaat. Erbij sporten is idd wel een goed idee.. zal eens kijken waar ik dat kan inplannen haha!

 • 19 juli 2011 om 04:41 #2126
  Shannon
  Bijdrager

  Ik heb nog nooit zwangerschaps kleren gehad. Toen ik zwanger werd woog ik maar 43 kilo en aan het einde van me zwangerschap woog ik 59 kilo. Maar ik vind het wel leuk om te lezen hoe lang men zich nog hecht aan die dingen. Ik hoop dat mocht ik ooit weer beginnen aan een tweede dat ik dit dan ook een keer kan mee maken.

 • 12 augustus 2011 om 19:48 #2183
  mamasamm
  Bijdrager

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je nu inderdaad nog aan hardlopen doet?!
  Ik kon het echt niet opbrengen! Maar na mn volgende zwangerschap wil ik ook echt goed gaan trainen! Ik wil gewoon met mn kinderen in mn bikini naar het strand willen, en niet bezweet met kleren aan!

 • 12 augustus 2011 om 19:53 #2184
  kirby
  Bijdrager

  Ik ben heel fanatiek begonnen.. 3x in de week.. Dat ging drie weken goed en vervolgens kreeg ik last van mij knie! Die pijn bleef een week..toen toch maarnaar de dokter en die zei overbelasting! Toen rust genomen een week..op vakantie gegaan! Nu geen last meer.. Maar al twee weken thuis en nog niet gegaan! Wel weer van plan trouwens.. Maar ik moet me er echt weer toe zetten!!!!

 • 12 augustus 2011 om 20:03 #2185
  mamasamm
  Bijdrager

  Oke, nou nu maar hopen dat het wat beter gaat dan! 😀
  Ik wens je in elk geval veel succes 😉 Tis inderdaad zo moeilijk om je ertoe te zetten, en vol te houden..bah!

 • 18 september 2011 om 09:54 #2379
  Sandra vL
  Bijdrager

  Het blog van Kirby staat vandaag op de homepagina van de Hippe Mama Club :applaus:

 • 19 september 2011 om 07:41 #2387
  GabyGaby
  Bijdrager

  Helemaal leuk! Doet ze ook mee met de wedstrijd?? Zou ik wel heel leuk vinden!

 • 19 september 2011 om 10:08 #2389
  Sandra vL
  Bijdrager

  Nee nog niet…. Maarrr Kirby, het kan nog wel 😀 Laat maar weten als je mee wilt doen. Al snap ik ook dat je nu druk bent met andere dingen hoor. Kirby heeft net een nieuwe baan meiden!

 • 19 september 2011 om 10:57 #2391
  GabyGaby
  Bijdrager

  Gefeliciteerd Kirby!!! Maar misschien hartstikke leuk om over te bloggen… :blij:

 • 3 oktober 2011 om 17:04 #2467
  kirby
  Bijdrager

  Ow wat stom zeg..
  Ik lees het nu pas!! Zo zie je wel dat ik dus echt slecht ben in dit soort dingen. Ik vind het leuk om te schrijven.. maar nog leuker om te kletsen. haha misschien moet ik wat minder vaak in de hema gaan koffie drinken en hier eens wat vaker op kijken!
  Tja..en die baan.. erg fijn om weer aan de slag te zijn.. maar ook weer ‘lekker’ druk.
  Bedankt voor de complimenten iig! X

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.