wie gaat er nog meer voor een eerste kindje?

 • 11 augustus 2011 om 19:33 #189
  sophieb
  Bijdrager

  Ik ben Sophie, 29 jaar. Sinds vorig jaar juni woon ik samen en wij willen nu heel graag een eerste kindje. Ik hoop dat er snel meer moeders komen die zwanger proberen te worden!

  Ik vind het wel heel erg spannend. ik heb zeker 10 jaar de pil gebruikt en ben benieuwd hoe lang het zal duren voordat ik nu zwanger ben…

  groetjes, Sophie

 • 11 augustus 2011 om 19:40 #2170
  Sandra vL
  Bijdrager

  1 moet de eerste zijn! Super dat je hier mee wilt schrijven Sophie! Ik hoop dat er snel meer vrouwen met een kinderwens volgen. En natuurlijk hoop ik ook voor jou dat je snel naar het topic “zwanger” over kunt stappen 😉

 • 12 augustus 2011 om 19:14 #2174
  mamasamm
  Bijdrager

  Hallo Sophie!
  Wat super leuk dat jullie een kindje willen! Het is altijd een spannende periode!
  Mijn man en ik hebben pas besloten om voor een 2e te gaan, en afgelopen woensdag..jawel een postieve test! Dus ik ben helemaal blij! Alleen nu komen die moeilijke 12 weken..pff altijd spannend.
  Ik hoop dat het ook goed komt bij jullie 😉

 • 13 augustus 2011 om 11:51 #2200
  sophieb
  Bijdrager

  Gefeliciteerd mamasamm!! Ik hoop dat wij ook snel een positieve test in handen zullen hebben.

 • 19 januari 2012 om 12:29 #2883
  sophieb
  Bijdrager

  Het is alweer een tijd geleden dat ik hier gepost heb en helaas ben ik nog steeds niet zwanger :nee: . Ik begin er helemaal onzeker van te worden en de teleurstelling is elke maand groot als ik weer ongesteld wordt. Mijn cyclus is ook nog best wel onregelmatig en varieert van 29 tot wel 40 dagen…. Zijn er meer moeders die dit herkennen?

 • 19 januari 2012 om 12:52 #2884
  Tamara
  Bijdrager

  Ik herken het heel erg, ik stopte met de pil, werd daarna 6maanden niet ongesteld.
  Helaas bleek ik pcos te hebben.
  Maar heb je al getemperatuurd? Of ovulatie testen?
  Anders zou ik gewoon naar de dokter gaan, misschien stuurt ze je door.
  Dmv een bloedtest kunnen ze al enkele hormoonafwijkingen zien.
  Misschien voor je eigen gemoedsrust.
  Hoop dat je snel zwanger bent!

 • 19 januari 2012 om 12:56 #2885
  sophieb
  Bijdrager

  Wat is pcos? En hoe werkt dat precies met temperaturen?
  Ik heb deze maand wel voor het eerst met ovulatietesten gebruikt, maar ik vond het heel erg onduidelijk. Er is nooit een écht positieve test geweest, ze bleven allemaal vaag… Misschien lag het aan het merk?
  Zou je nu al bij de huisarts terecht kunnen? Ik dacht eerlijk gezegd dat je pas na een jaar naar de huisarts kon gaan.

 • 19 januari 2012 om 16:27 #2886
  Tamara
  Bijdrager

  pco is een hormonale afwijking waardoor je minder of helemaal geen eisprong hebt en dus minder kans op een spontane zwangerschap.
  Ik heb helaas helemaal geen eisprong.
  ik had ook altijd moeite met de ovulatietesten, ik heb begrepen dat ze niet bij iedereen goed werken

  Ovulatie: de temperatuurmethode

  Sommige vrouwen voelen hun eigen eisprong, maar de meeste dames zijn niet zo gelukkig en zullen een andere manier moeten vinden om hun cyclus bij te houden. Een veel gebruikte manier is de temperatuurmethode.

  Wanneer je niet zo snel zwanger wordt als je gehoopt had, kan het handig zijn om de temperatuurmethode – ook wel kalendermethode genoemd – toe te passen. Niet alleen kweek je zo wat meer inzicht in je eigen cyclus; ook wanneer je onverhoopt toch medische hulp inroept kan zo’n temperatuurkalender handig zijn. Je arts heeft dan immers een belangrijke houvast om eventuele afwijkingen op te sporen en te behandelen. Bedenk wel dat het bijhouden van zo’n grafiek veel tijd kost.

  Hoe werkt het?
  Voor het opnemen van je temperatuur kun je een gewone koortsthermometer gebruiken. Gebruik liever wel iedere dag dezelfde thermometer en noteer het als je onverhoopt toch moet switchen. Denk eraan dat je bij een ouderwetse kwikthermometer een langere opnametijd moet aanhouden dan bij de digitale thermometers van tegenwoordig. Sla er voor de zekerheid de gebruiksaanwijzing even op na. Als je een digitale thermometer gebruikt, zorg dan dat deze tenminste twee cijfers achter de komma heeft. In principe neem je je temperatuur iedere ochtend op hetzelfde tijdstip op, direct na het opstaan. Dit betekent overigens dat je in het weekend misschien de wekker zult moeten zetten, om je vaste tijdstip aan te houden. Dit is zo belangrijk, omdat er onnauwkeurigheden in je temperatuurkalender kunnen voorkomen wanneer je je temperatuur op verschillende tijden opneemt. Ook bijvoorbeeld eten en drinken of roken vóór het opnemen van de temperatuur kunnen tot onnauwkeurigheid leiden. Leg de thermometer het liefste voor je gaat slapen binnen handbereik, bijvoorbeeld op je nachtkastje. Zo kun je nog voor je opstaat temperaturen en is de kans dat je het vergeet minimaal. Vóór je gaat meten, moet je tenminste een uur geslapen, of in ieder geval ontspannen gelegen hebben.

  Hoe meten?
  Het is het verstandigst de temperatuur rectaal te meten, via je anus dus. De rectale meting geeft over het algemeen heel exacte waarden en is het minst storingsgevoelig. Ook de orale en vaginale waarden kunnen nauwkeurig zijn, wanneer erop gelet wordt, dat tijdens de orale meting de punt van de thermometer onder de tong tegen de tongwortel ligt en de mond gesloten blijft, of dat tijdens meting in de schede de thermometer er niet uitglijdt. Meting onder de oksel is te onnauwkeurig en daarom ongeschikt. Voor welke methode je ook kiest, houd die in ieder geval vol. De waarden tussen de verschillende ‘meetplekken’ kunnen iets variëren, waardoor tussentijds switchen je metingen onmiddellijk minder betrouwbaar maakt.

  Wanneer beginnen?
  Teneinde de kalender zo nauwkeurig mogelijk te maken, is het aan te raden te beginnen met temperaturen op de allereerste dag van je menstruatie. Let op: hiermee bedoelen we de dag dat je menstruatie echt doorzet, dus niet de dagen daaraan voorafgaand waarop je misschien een paar druppeltjes verliest. Die eerste dag temperatuur je dus eigenlijk iets later dan je normaal zou doen, omdat de menstruatie meestal pas later op de dag doorzet. Beginnen je bloedingen pas écht na 18.00 uur, dan tel je die dag als dag nul en begin je de volgende dag met het opnemen van de temperatuur.

  Hoe ziet je kalender eruit?
  We tellen een cyclus vanaf dus vanaf de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van de daaropvolgende menstruatie. Gedurende die periode geef je je temperatuur en alle bijzonderheden van iedere dag op jouw persoonlijke kalender aan. Hierbij rond je het tweede cijfer achter de komma af (naar boven vanaf een vijf, alles eronder wordt naar beneden afgerond). Tussen de dagelijkse stippen trek je een lijn, tenzij je een dag per ongeluk niet gemeten hebt. In dat geval laat je het vakje leeg en trek je de lijn niet door. In de ruimte voor bijzonderheden geef je aan of er iets is dat de meting zou kunnen verstoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verkoudheid, alcoholgebruik, wisseling van thermometer, veranderde bedtijd of een verstoorde nachtrust. Vergeet ook de wisseling van zomertijd naar wintertijd of andersom niet te vermelden. Heb je seks gehad, dan is het handig om dit ook in de grafiek te zetten, bijvoorbeeld door een andere kleur te gebruiken. Ook vakanties of stressvolle periodes noteer je.

  Wat zijn je vruchtbare dagen?
  Wanneer je je temperatuur keurig bijhoudt, zul je zien dat er twee temperatuurniveaus zijn: Die van vóór de eisprong en die van erna. Voor de eisprong, in de eerste cyclusfase, is je basale lichaamstemperatuur (de temperatuur van je lichaam ‘in rust’) iets lager. Rond de eisprong stijgt de temperatuur met tenminste 0,2°C. Veroorzaker is het hormoon progesteron, dat in je tweede cyclusfase door het gele lichaam wordt aangemaakt. Dit hormoon stimuleert het baarmoederslijmvlies om zich klaar te maken voor de innesteling van een eventuele bevruchte eicel. Het gele lichaam wordt overigens ook wel eens corpus luteum genoemd. Het ontstaat zodra het rijpe eiblaasje (follikel) openbarst en zich met bloed vult. De cellen van de follikelwand dringen de met bloed gevulde holte binnen en beladen zich met een gele kleurstof, vandaar de naam. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de eisprong over het algemeen plaatsvindt in een periode van twee dagen vóór de temperatuursverhoging tot een dag erna. Wanneer jouw cyclus een beetje regelmatig is, dan zijn die dagen dus na een paar maanden redelijk te voorspellen. Seks op deze dagen vergroot de kans op zwangerschap.

  Hoe lang ga je ermee door?
  Het nadeel van temperaturen is dat je pas achteraf vaststelt dat de eisprong heeft plaatsgevonden. Om inzicht in jouw cyclus te krijgen en het moment van eisprong te kunnen voorspellen, zul je dus sowieso een aantal maanden moeten temperaturen. Denk hierbij aan een maand of drie. In principe heeft het geen zin om vele maanden achter elkaar te temperaturen. Niet alleen geeft langer temperaturen meestal geen extra informatie, het is ook een aardige belasting voor jou en je partner. Onnodige stress en spanningen in jullie seksuele relatie kunnen het gevolg zijn wanneer temperaturen een obsessie wordt. Stop dus na drie maanden tenzij je arts anders adviseert.

  (helaas werkte dit bij mij ook niet omdat ik dus geen spontane eisprong heb)

  Wat je evt ook nog zou kunnen proberen is een persona , (helaas heb ik de mijne al verkocht) op marktplaats kun je ze al voor 20 euro kopen.
  Dat is een apparaat wat eigenlijk als anticonceptie word gebruikt, je moet dan een x aantal dagen elke ochtend op een stickje plassen, dat stickje plaats je in het apparaat en het apparaat kijkt hoeveel hormoon er aanwezig is.
  op de onvruchtbaren dagen geeft hij dan een andere kleur dan op de vruchtbare dagen. echt super handig (als je wel een eisprong hebt)
  Dan weet je exact wanneer je vruchtbaar bent. (alleen moet je wel steeds van die stickjes aanschaffen die er de eerste maanden echt doorheen vliegen.

  Je moet eigenlijk inderdaad eerst een jaar bezig zijn, maar als jij (misschien een beetje overdrijven)
  zegt dat je al 8 maanden bezig bent, en in die 8 maanden maar 4x ongesteld bent geworden (ik noem maar wat, omdat je cyclus soms zo lang is)
  verwijzen ze je misschien toch door.
  Bij mij hebben ze dat teminste wel gedaan na 6 maanden. (ik ben wel 3x bij de huisarts geweest en wat aangedrongen, maar niet voor niks, want spontaan zou het niet gaan dan hadden we nog meer tijd weggegooid)
  Niet geschoten is altijd mis!

 • 20 januari 2012 om 07:50 #2887
  Sandra vL
  Bijdrager

  Jeetje Sophie, ik kan mij goed voorstellen dat je ongeduldig geworden bent. Ik weet nog goed dat ik ook het liefst de eerste maand zwanger was geweest. Elke maand weer de teleurstelling en na twee maanden had ik al het gevoel dat ik nooit zwanger zou worden. Uiteindelijk heeft het bij ons een kleine vier maanden geduurt. Ik denk dat mijn lichaam echt even moest ontpillen. Ze zeggen van niet, maar ik heb wel die overtuiging. Bij de tweede en derde was ik namelijk steeds in 1 keer zwanger.

  Ik heb ook diverse ovulatietesten gebruikt bij de eerste. Ik vond ook een groot verschil zitten in de kwaliteit van de testen. De goedkopere testen zijn echt heel onduidelijk. Ik vond die van Clear Blue duur maar wel duidelijk.

  Als je sinds augustus bezig bent dan ben je nu een klein half jaartje bezig? Ik sluit mij aan bij Tamara, je hoeft vast geen jaar te wachten met naar de huisarts gaan.

 • 20 januari 2012 om 08:02 #2889
  kirby
  Bijdrager

  Wij hebben gister een echo gehad.. Zit nu op tien weken! Hij/zij kreeg al echt de vorm van een baby..zo bizar, drie weken geleden alleen nog een stip!
  Wel blij om te zien dat t groeit.. Want ben er behoorlijk ziek van.

  Dan Sophie.. Even om je misschien te helpen!
  Temperaturen kan heel goed.. Al is dat tegenwoordig een wat verouderde methode heb ik begrepen nu we die ovulatietesten ook hebben.
  Bij temperaturen weet je (pas) dat je een eisprong hebt gehad.. Als die al geweest is. En temperaturen moet je ook een paar maanden doen wil je duidelijk krijgen wanneer jij ongeveer de eisprong hebt.

  Ik heb twee keer de ovulatietesten van het merk matcare gebruikt, ik kocht deze in een groot getal via internet.
  Ik kon zien op de testen wanneer hij steeds positiever werd. Dan kan je wel een beetje inschatten.. Ok, morgen zal wel die positief zijn.
  Ik heb ze wel een lange periode in mijn cyclus gedaan. Gerust 14dagen.. Om er zeker van te zijn dat ik er niet voorbij ging zonder dat ik het door had.
  Iedere dag op t zelfde tijdstip. Vanaf 10.00 kan dat geloof ik.. Ik deed het altijd tegen 12.00.. Op dat moment zou de ….waarde het hoogst zijn en kon je t best testen!
  Ze zeggen dat je eisprong tussen de 10 en de 14de dag na de eerste dag van je menstruatie is! Dit was bij mij zeker niet zo. Volgens de testen had ik mijn eisprong rond dag 19,20,21 vrij laat dus!!
  Bij iedereen is het dus ook weer anders…. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt! Misschien heb je het al wel lang allemaal gedaan..

  Wat Tamara ook ongeveer zegt… Je zult echt niet de enige zijn die eerder dan ‘mag’ naar de arts gaat. Ik hoor heel vaak mensen die naar de arts gaan omdat hun kinderwens groot is en het lang duurt. Soms sturen artsen je ook nog een jaar terug..ik wil je niet bang maken, maar overdrijven en een paar maanden erbij doen zou ik ook gedaan kunnen hebben.

  Ik wens je veel sterkte, succes en duim voor jullie mee!!
  Liefs Kirby

 • 20 januari 2012 om 10:33 #2890
  sophieb
  Bijdrager

  Kirby, gefeliciteerd met je zwangerschap!!

  Dank jullie wel allemaal voor de tips en informatie. Ik ga denk ik maar die andere ovulatietesten bestellen en kijken of dat beter werkt. Ik kijk het nog heel even aan en anders ga ik inderdaad maar een afspraak bij de huisarts maken. Pfff, ik wil zooooo graag zwanger worden en dan duurt wachten zo lang!

 • 22 januari 2012 om 14:43 #2912
  sophieb
  Bijdrager

  Ik heb de Clearblue testen gekocht en ga komende week (vanaf woensdag) beginnen met testen… Ik ben benieuwd, hopelijk zie ik snel mijn vruchtbare dagen.

 • 22 januari 2012 om 18:31 #2914
  kirby
  Bijdrager

  Spannend!! Ik duim voor je mee. Met ovulatietesten gaf mij wel het gevoel dat ik een beetje wist wat er in mijn lichaam gebeurde.. Het is z’n raadsel! En maar afwachten… Spannend dus! Veel succes! Liefs Kirby

 • 30 januari 2012 om 13:31 #3011
  sophieb
  Bijdrager

  Vandaag heb ik eindelijk een positieve ovulatietest! Veel later dan ik had verwacht, dus zou het daarom al die maanden nog niet gelukt zijn? :kweenie:

 • 30 januari 2012 om 18:33 #3013
  kirby
  Bijdrager

  Op welke dag zit je nu?! Niet gek hoor!! Ik had ze ook behoorlijk laat.. Maar volgmij schreef ik dat eerder! Vind je de testen fijn?
  Hoop voor jullie dat dit werkt!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.