zijwieltjes??

 • 22 mei 2011 om 06:39 #141
  kaatje
  Bijdrager

  vroeg me af wanneer jullie kindjes zonder zijwielen zijn gaan fietsen. mijn zoontje is nu 3 (in oktober 4) en fietst nu nog met zijwieltjes maar zelfs met zijwieltjes valt hij super vaak (juist door de wieltjes heb ik het idee) klinkt wat gek maar is echt zo..
  hoe leer je je kind zonder zijwielen fietsen?? heel veel oefenen..? of juist gewoon met zijwielen laten fietsen en net zo lang tot die de grond niet meer raken (heb ik ook wel een gehoord)?/

  tips??

 • 22 mei 2011 om 07:41 #1828
  Sandra vL
  Bijdrager

  Voor ons is een loopfiets het middel geweest om ze makkelijk te leren fietsen!

  Charlotte fietste een week voor haar vierde verjaardag zonder zijwieltjes en Julia net na haar derde verjaardag. Nu is dat wel belachelijk jong hoor, ik ken ook genoeg kindjes die met 5 jaar zonder zijwieltjes zijn gaan fietsen.

  Wij hebben een bikybike fietshesje. Dat doe je bij het kind aan en er zit een handvat achter op. Zodra het kind dreigt te vallen, heb je ze dan vast aan het handvat. Ideaal! Want ze krijgen wel zelf het gevoel van evenwicht houden (in tegenstelling tot de bagagedrager vast houden of een stang hieraan) en toch kunnen ze niet vallen (want dat is funest om vertrouwen te krijgen).

  Met een loopfiets leren ze al heel goed evenwicht houden. Julia kon perfect met de loopfiets overweg en toen ze net drie was fietste ze zo weg zonder zijwieltjes. Niks oefenen of vallen, ze kon het gewoon gelijk. Ik hoop dat het met Anne-Lieke net zo gemakkelijk zal gaan šŸ˜‰

 • 22 mei 2011 om 10:17 #1835
  Nienke
  Bijdrager

  Volgens mij moet je kindje er echt aan toe zijn hoor. Daniƫl kon het volgens mij prima maar is een keer in de prikkelstruiken gevallen waardoor fietsen in het algemeen een beetje spannend is geworden. Hij is nu 4 en we hebben het een paar maanden (toen hij dus net 4 was) een keer geprobeerd en eigenlijk kon hij binnen 3 keer. Alleen zelf opstappen kan hij nog niet, dat vindt hij nog spannend. Maar dat gaat met af en toe oefenen vast gewoon lukken.

  Koen heeft een loopfiets, heeft zijn evenwicht enorm geholpen, heel leuk om te zien. Hij kan nog niet trappen maar als hij dat onder de knie heeft, fietst hij straks volgens mij gewoon weg.

 • 23 mei 2011 om 09:20 #1844
  Ninke
  Bijdrager

  wij hebben ook een loopfiets en die heeft enorm geholpen met het vinden van haar evenwicht. sam is bijna 4 en wil nog niet zonder zijwieltjes fietsen, te onzeker!
  we hebben een klein fietsje op de kop kunnen tikken die we gaan gebruiken voor het oefenen, dan kan ze ook goed met de voeten aan de grond en op en af stappen!

  zo’n hesje is idd wel handig, bij de fietsenmaker te verkrijgen?

 • 23 mei 2011 om 11:52 #1847
  Sandra vL
  Bijdrager

  @ninke Fietsenwinkel Huisman in Duiven had het vestje niet op voorraad, maar kon deze wel voor ons bestellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.