De leukste spelletjes voor het hele gezin

Anna Gezin Reageer

Bordspellen voor kinderen zijn vaak een schot in de roos, maar voor jou als ouder soms net wat minder interessant. Er zijn ook een hoop familiespellen die wél bij iedereen in de smaak vallen. Daarom laten we je vandaag zien wat de leukste bordspellen en gezelschapsspellen voor het hele gezin zijn!

Nummer 1: Dobbelspel Regenwormen

Dit compacte en simpele spel kun je overal en snel tussendoor spelen. Bij dit spel dobbel je met 8 verschillende dobbelstenen, met hierop een aantal getallen en één regenworm. In twee beurten leg je dobbelstenen met hetzelfde getal of met een regenworm aan de kant. Je kunt bij een goede worp dobbelstenen afpakken, maar bij een slechte worp raak je ook dobbelstenen kwijt. Degene die uiteindelijk de meeste regenwormen overhoudt, wint het spel.

Nummer 2: Bordspel 30 Seconds

Bij het pijlsnelle partyspel 30 Seconds is het de bedoeling dat een teamlid binnen 30 seconden de 5 begrippen op een kaartje omschrijft aan andere teamgenoten. Het aantal geraden begrippen bepaalt hoeveel stappen je vooruit mag, mits je een goede worp met de dobbelsteen hebt gegooid. Doordat je in teams samen moet werken, is het spel zowel gezellig als uitdagend.

Nummer 3: Dobbelspel Clever

Voor dit spel moet je inderdaad clever zijn! Je dobbelt en kiest een van de categorieën op de dobbelstenen uit. Elke categorie zorgt op een andere manier voor punten. Ook de overgebleven dobbelstenen zijn belangrijk: die moet je namelijk aan andere spelers uitdelen. Zij kunnen daarbij ook flink scoren, dus is het belangrijk altijd goed na te blijven denken! Clever is tot het einde aan toe spannend.

Nummer 4: Kaartspel Beverbende

Alle Bevers verzamelen! Het spel begint met 4 gesloten kaarten, waarvan je er slechts 2 mag bekijken. Door kaarten van de stok te halen, mag je een actie uitvoeren. Zo kun je je eigen kaarten verbeteren of de kaarten van de anderen aanpassen. Degene die uiteindelijk de minste strafpunten op zijn eigen 4 kaarten heeft, wint het spel.

Er zijn nog genoeg andere leuke bord- en gezelschapsspellen voor het gehele gezin te vinden. Bekijk vooral eens wat jouw gezin leuk vindt: spelen jullie liever moeilijke spellen of een snel spelletje tussendoor? Websites als Koning Bordspel hebben een uitgebreid aanbod aan spellen, waardoor je makkelijk een spel voor jouw gezin kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *