Me-time: Heel belangrijk

Redactie Gezin, Mama Reageer

Hoeveel je ook van je kinderen houdt en hoe graag je ook bij ze bent, soms is het belangrijk er even tussenuit te gaan. Althans in mijn geval is dat wel zo en ik denk vele mamma’s met mij.

Je kan natuurlijk een dagje gaan shoppen, lekker naar de sportschool of met een boek in de zon gaan zitten maar soms wil je net even iets verder dan dat. En daar hebben we van die mooie vliegende koekblikken voor. Ofwel; Kelly en ik zijn op het vliegtuig naar Venetië gestapt nadat we onze kinderen bij de opa’s en oma’s hadden ondergebracht.

Eigenlijk best spannend want ik was nog nooit langer dan 24 uur bij mijn zoontje van inmiddels twee uit de buurt geweest. Maar stiekem was het best wel even lekker en had ik het ook heel erg nodig. Even geen verantwoording en even geen rennend en vliegend kind om je heen. Het is immers soms al lastig genoeg om de me-time te vinden als alleenstaande mamma.

fullsizerender-2

Daar gingen we dan, beiden met een gezonde dosis vliegangst, de lucht in. Binnen een kleine anderhalf uur stonden we weer met de voetjes op de grond en konden we lekker genieten. Het B&B lag op een klein stukje lopen van de pond, die vaart je voor 27 euro heen en weer van het vliegveld, en eenmaal ingecheckt zijn we de stad gaan verkennen. In de winter is de stad redelijk rustig, het was wel behoorlijk koud dus een paar goede handschoenen, een sjaal en je wollen winterschoenen zijn geen overbodige luxe.

Ik ben een beetje van we zien wel waar we heen gaan, we komen vast leuke dingen tegen dus een strakke planning was er niet. Af en toe kijk je eens bij een kerkje naar binnen die letterlijk op elke hoek van de straat staat, of snuffel je in een van de leuke kinderwinkeltjes die Venetië rijk is. Rond de kerst schijnt er ook een fantastische kerstmarkt te zijn maar die hebben wij net gemist.

fullsizerenderfullsizerender-3

Buiten het toeristische deel worden de bekers koffie groter en goedkoper maar behalve dat ook lekkerder. Als je naar een stad wil waar je ook een beetje tot rust kan komen is het echt een aanrader. Het gebrek aan auto’s maken de stad stil en de gezonde zeewind die de stad wordt ingeblazen ruikt naar zee en niet naar uitlaatgassen.

Wat opviel was dat er een aantal winkeltjes waren waar je je textiel kon laten borduren met een naam speciaal gericht op kraamcadeau‘s.

fullsizerender-1

Het eten is heerlijk en echt genieten, zeker als je fan bent van de Italiaanse keuken is het een feestje om in Venetië te zijn. We hebben heerlijk Rondgelopen in de stad, zijn tot rust gekomen en konden erna weer vol goede moed en energie terug naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *