Moeite met spraak? Ook voor de hippe mama’s is er logopedie

Anna Mama Reageer

Ben je een eigentijdse, hippe moeder, maar heb je spraakproblemen? Dan kan dat echt belemmerend zijn in het sociale contact. Moeite hebben met spraak, zoals stotteren, is iets waar duizenden volwassen vrouwen en moeders in Nederland last van hebben. Problemen met je spraak leveren een knauw op voor je zelfvertrouwen: veel hippe mama’s die hier last van hebben, kiezen er zelfs voor om sociale contacten om die reden maar uit de weg te gaan. Gelukkig is er iets aan spraakproblemen te doen door een logopedist Gorinchem te bezoeken voor een behandeltraject. Hoe gaat logopedie Gorinchem in zijn werk en welke voordelen heeft het bezoeken van een professionele logopedist Gorinchem?

Je krijgt hulp op maat

Kiezen voor logopedie Gorinchem betekent dat je gaat voor hulp op maat. Tijdens een intakegesprek wordt door de logopedist, in overleg met jou, vastgesteld wat de ervaren problemen zijn en welke oplossing cq. behandeltraject de beste keuze is. Jouw ervaringen, wensen en doelen staan hierbij centraal. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om je van je problemen af te helpen of, op zijn minst, de ervaren klachten te minimaliseren. Schaam je dus vooral niet om hulp in te roepen.

Het volgen van logopedie Gorinchem geeft je zelfvertrouwen een boost

Door je spraakproblemen op te lossen via een professionele logopedist Gorinchem, ga je niet alleen beter spreken, maar ook beter in je vel zitten. Het angstvallig vermijden van sociale situaties, onzekerheid en negatieve gevoelens over jezelf verdwijnen snel. Je krijgt, kortom, veel mer zelfvertrouwen en begint je al tijdens de behandeling een nóg hippere moeder te voelen! En dat is precies het doel van een logopedische behandeling: je spraakproblemen aanpakken om beter in je vel te komen zitten.

Speciale behandelingen voor volwassenen met spraakklachten

Belangrijk bij de keuze voor een logopediepraktijk is om, als je moeder bent, te kiezen voor een logopedist die gespecialiseerd is in spaakproblemen bij (jong)volwassenen. Spraak- en stemproblemen bij volwassenen hebben namelijk een speciale en andere aanpak nodig, dan wanneer het om kinderen gaat. Vaak zijn spraakproblemen bij volwassenen complex en ingewikkeld. Deze vereisen dus een behandeling door een logopedische specialist. Kies je voor een specialist, dan krijg je een behandeling die wordt afgestemd op je dagelijkse leven. Er wordt gekeken naar je persoonlijke situatie, maar ook naar het werk dat je doet, de mogelijkheden en de exacte wensen die je hebt. Zo kan het zijn dat je bepaalde beroepswensen hebt, maar dat deze geblokkeerd worden door communicatieproblemen. Een goede logopediepraktijk helpt je vervolgens met een plan van aanpak die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *