speelgoed kind 3 jaa

Leukste speelgoed voor een kind van 3 jaar

Anna Speelgoed Reageer

Kinderen van 3 jaar kunnen al goed spelen met speelgoed maar ze prutsen ook nog graag met spullen die eigenlijk helemaal geen speelgoed zijn. Denk aan stokken en zand of aan een kartonnen doos. Open ended speelgoed is speelgoed waar ze uren mee bezig kunnen zijn en wat dezelfde uitdaging biedt als stokken en zand of iets dergelijks. Leuk om cadeau te geven. Duplo bouwstenen zijn een vorm van spelen die hier eigenlijk behoorlijk op lijkt.

Tekenmateriaal

Tekenen is iets wat kinderen vanaf een jonge leeftijd al graag doen. Daarvoor koop je uiteraard wel tekenmateriaal wat geschikt is voor kinderhanden. Wasco is er in een aantal handige vormen waarmee jonge kleuters ook goed overweg kunnen. Geef er een tekenblok of een schoolbord mee en je hebt er urenlang geen kind meer aan.

Een pop

Een kind van 3 jaar is al behoorlijk sociaal. Een pop is dan ook het ultieme speelgoed voor deze leeftijd. Een pop is er in een hoop versies. Bedenk wel dat een pop die bijvoorbeeld vanzelf begint te huilen of praten behoorlijk angstaanjagend kan zijn voor deze leeftijd. Een pop met bijvoorbeeld een poppenbedje is een goed idee.

Rollenspel speelgoed

Rollenspel is iets wat begint rond 3 jaar. Denk daarbij aan vadertje en moedertje spelen, winkeltje spelen of bijvoorbeeld een dokterskoffertje. Dit zijn praktische voorbeelden van rollenspel speelgoed voor kinderen. Laat ze de wereld maar ontdekken.

Bouwspeelgoed

Bouwspeelgoed is eigenlijk altijd goed. Hier vind je bouwmateriaal voor alle leeftijden. Een kind is supertrots op eigenhandig gebouwde objecten. Bouwspeelgoed is er in een hoop soorten en maten. Door te kijken wat jouw kind aankan weet je zeker dat jouw kind er uren mee zoet is. Ga voor betaalbaar bouwspeelgoed naar Uniblocks.nl. In deze webshop vind je bouwstenen van allerlei merken tegen de beste prijs.

Speelgoed voor de grove motoriek

De grove motoriek van een kind stimuleren is leuk. Een wiebelplank is een leuk cadeau waar je kind lang mee kan spelen. Ook een schommel of een set ringen om in een deuropening te hangen is een leuk cadeau om te geven. Duplo bouwstenen zijn een vorm van speelgoed die vooral voor de fijne motoriek heel goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *