Speen verloren? Niet meer met een speenkoord

Anna Winkeltips Reageer

Alle moeders kennen het wel, gebruik maken van losse speentjes en vervolgens allemaal kwijtraken. Totaal niet handig, maar wat kan je eraan doen? De perfecte oplossing om te voorkomen dat de speen verloren gaat is om speentjes met een speenkoord aan te schaffen, voorkom zo stress en hoofdpijn. Ze zijn leuk, schattig en ook superhandig, want je raakt ze niet meer kwijt! Ook zijn ze beschikbaar in diverse kleuren en vormen en zelfs met de naam van je baby erop, hoe leuk!

Een speenkoord met naam, maar waarom?

Niet alleen is het een leuke accessoire voor je kleintje, maar aldus ook super handig.  Het eerste doel van een speenkoord in het algemeen is ervoor zorgen dat je kleintje het speentje niet verliest. Je wilt namelijk niet telkens een nieuwe speen kopen of ernaar lopen zoeken. Waar je al helemaal niet naar uitkijkt is dat het speentje overal op de grond valt, en dat je kleintje het vieze speentje in zijn mondje stopt, of dat jij het de hele tijd moet schoonmaken. Dit soort dingen wil iedereen voorkomen en de perfecte oplossing hiervoor is de speenkoord met naam, vooral handig tegen het verliezen van de speen.

Speen verloren: Werking van een speenkoord?

Je bevestigt de speenkoorden makkelijk aan de kleding van je kindje en zo raak je nooit meer de speen kwijt. Je bevestigt de clip van het speenkoord stevig aan de kleding van je baby. Zorg ervoor dat de clip stevig vastzit en niet gemakkelijk los kan komen. De speen bevestig je aan het andere uiteinde van het speenkoord door de lus van het koord over de speen te schuiven. Zorg ervoor dat de speen veilig aan het koord vastzit en niet gemakkelijk kan loskomen. Controleer of het speenkoord niet te lang is en dat het koord niet om de nek van je baby kan komen. Ideaal voor moeders en kindjes!

Let wel op! Gebruik geen speenkoorden in de wieg of het bedje van je kleintje. Het wordt sterk afgeraden omdat er dan kans is op verstikkingsgevaar. Je hebt dit gevaar met name bij (te) lange speenkoorden. Het beste is dat je voor speenkoorden kiest die redelijk kort zijn, maar zelfs dan moet je goed opletten en kan het niet altijd gedragen worden tijdens het slapen. Je kunt ook een speendoekje gebruiken voor als het kindje gaat slapen.

Wat voor soorten speenkoorden zijn er?

De meeste populaire speenkoorden die je kan krijgen zijn de speenkoorden met naam. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei ontwerpen en variaties wat betreft verschillende kleuren en materialen, en dan met je eigen naam eraan verbonden. Ook heb je aan elke speenkoord verschillende accessoires zitten, zo heb je materialen met bloemen, luipaardprint, zebraprint, parel en allerlei andere combinaties van materialen en kleuren. Stel je voor dat de rest je niet bevalt, dan kan je ook nog je eigen speenkoord met naam ontwerpen, met eigen voorkeur naar vorm, materiaal en kleur. Met deze oplossing verlies je nooit meer de speen van je kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *