zwangerschaps doppler

Tips voor het gebruik van een zwangerschaps doppler

Anna Zwangerschap Reageer

Wanneer je het kloppende hartje van je baby eenmaal gehoord hebt bij de verpleegkundige, kun je vaak niet wachten tot een volgende afspraak. Logisch, want er is niets mooier dan het horen of zien van de foetus in je buik! Een verpleegkundige maakt gebruik van een doptone om naar het hart van de baby te kunnen luisteren. Wist je dat dit thuis ook mogelijk is? Niet door je oor op je buik te leggen, maar door gebruik te maken van een zwangerschaps doppler. Zo’n doppler werkt nagenoeg hetzelfde als een doptone. Verschil is wel, dat een doptone veel krachtiger is. Logisch, want een doppler heeft een aanzienlijk kleiner formaat.

Doppler aanschaffen? Bekijk hier de 10 beste dopplers van dit moment!

#1: zoek de juiste plek voor de doppler

Het kost in de eerste weken enige moeite om de doppler op de juiste plek te zetten. Je kunt het apparaat vanaf 12 weken zwangerschap gebruiken. Zet de doppler tot de 25e week net boven je schaambeen en nog ruim onder je navel. Naarmate de zwangerschap vordert, kun je de doppler steeds iets verder richting de navel bewegen.

#2: gebruik de doppler na een maaltijd

Nadat je gegeten hebt, zal je baby actiever worden. Het is een zeer geschikt moment om naar het hartje van het kindje te luisteren. Gebruik de doppler daarom na een maaltijd en beweeg het apparaat heel voorzichtig en rustig over je buik.

Net na het ontbijt kan het lastiger zijn om het hartje te vinden. Deze tip is vooral handig na de lunch of het diner.

#3: ga niet direct naar het toilet bij een volle blaas

Bij een volle blaas zullen de geluidsgolven makkelijker weerkaatst worden. Het kan daarom slim zijn, om net voor je bezoek aan het toilet de doppler te gebruiken. Tegelijkertijd mag je niet te lang wachten, omdat dit een blaasontsteking in de hand zou kunnen werken. Meer handige tips voor tijdens zwangerschap lees je op HetOuderschap.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *